Magazin

Doznajte šta je "pametnjaković" napisao – Objavljen "najgluplji status" na Facebooku 2013. (FOTO)

Napisao admin

U prvim satima 2013. godine jedan je 18-godišnji Amerikanac na Facebooku objavio, kako su ga prozvali na brojnim internet stranicama, ‘najgluplji status u 2013. godini’ zbog kojeg je na kraju završio u – zatvoru.


Jacob Cox-Brown (foto: theblaze)

Jacob Cox-Brown u prvim je satima ove godine na Facebooku napisao: ‘Voziti pijan.. klasika;) u čije god vozilo udarim žao mi je. 😛 ’.

Ovu su poruku vidjeli neki od više od 650 njegovih prijatelja na ovoj društvenoj mreži te je jedan od njih odmah obavijestio policiju u Astoriji putem privatne poruke koju je poslao jednom policajcu na Fejsu, dok je drugi nazvao policijsku stanicu i obavijestio policiju o tome što je Cox-Brown napisao.

S obzirom da su policajci tada već istraživali jednu prometnu nesreću u kojoj je nepoznati automobil udario dva druga automobila te je vozač pobjegao s mjesta nesreće, pretpostavili su da bi upravo ovaj 18-godišnjak mogao biti kriv.

Oni su ga ‘posjetili’ u njegovoj kući gdje su naišli na automobil koji je bio oštećen, a dokazi koje su pronašli na mjestu nesreće i nivo oštećenja njegovog automobila ukazali su na to da je upravo Jacob Cox-Brown krivac za ovu nesreću te je odmah priveden.

Iako je optužen zbog izazivanja nesreće, on neće odgovarati zbog vožnje u pijanom stanju jer je prošlo previše vremena od izazivanja nesreće do trenutka kada mu je policija pokucala na vrata, a iz lokalne policije objavili su da njegova objava na Facebooku nije dovoljan dokaz da bi ga se moglo optužiti i za pijanstvo.

Cox-Brown prvo je demantirao da je on vozio automobil s kojim je izazvana nesreća, no kada su mu predočeni svi dokazi, na kraju je ipak priznao što je napravio. ‘Kada objavljujete nešto na Facebooku, mora vam biti jasno da to neće dugo vremena ostati privatno’, stoji u službenom priopćenju iz policijske stanice u Astoriji.

Inače, prošlog mjeseca je jedna djevojka također uhvaćena zbog hvaljena svojim kriminalnim aktivnostima na internetu – ona se na YouTubeu pohvalila da je opljačkala banku i mahala s novčanicama u kameru, a nedugo nakon objave tog videa na vrata joj je pokucala policija i lišila je slobode.

dnevnik.hr

Komentari

komentara