Magazin

KONAČNO ZAVRŠENA TEŠKA BORBA: Srpskoj glumici je preminuo sin poslije 7 dana od rođenja, a 4 godine kasnije…

Napisao H. H.

Glumica Snežana Jeremić Nešković doživjela je veliku tragediju prije četiri godine kada je izgubila sina poslije samo sedam dana od rođenja, a sada je na dugu i tešku borbu za potomstvo konačno stavila tačku. Ona je početkom aprila svom suprugu Predragu Neškoviću podarila kćerkicu Juliju, koja je začeta vještačkom oplodnjom, a zbog tragedije koja im se desila prije četiri godine, glumica i njen suprug strepili su da li će i ovaj put biti sve u redu.

“Bila sam nespokojna sve dok se Julija nije rodila, iako je trudnoća bila veoma uredna, bez ikakvih problema i komplikacija. Porodila sam se carskim rezom i nisam reagovala onako kako sam očekivala. Mislila sam da će biti suza radosnica, da će me preplaviti emocije čim vidim bebu, ali bila sam šokirana svime što se događalo i sa mnom i sa njom odmah poslije porođaja i nisam stigla da se obradujem. Zbog prethodnog lošeg iskustva, sve dok nisam vidjela bebu bilo me je strah, strepila sam da li je s djetetom sve dobro. Na sreću, Julija je zdrava i normalna djevojčica koja je dobila ocjenu devet na porođaju, pa me je to umirilo. I suprug Predrag i moja mama Pavica bili su u bolnici i vidjeli smo se malo kasnije, kad je prošlo dejstvo anestezije. Plakali smo zbog olakšanja i saznanja da je sve završeno na najbolji mogući način“, rekla je Snežana.

 

Trauma za cijeli život

 

Snežana je u braku sa Predragom od 2008. godine, a poslije brojnih pokušaja da se ostvare u ulozi roditelja, prije četiri godine im je to pošlo za rukom. Međutim, zbog komplikacija sa srcem, njihov sin živio je samo sedam dana.

 

“Iskusila sam kako je biti majka, i mada je trajalo kratko, bilo mi je drago što sam vidjela i osjetila sina. Poslije toga nam je trebalo tri godine da ožiljci zacijele, da se odmorimo i krenemo u novu borbu, jer je vantjelesna oplodnja velika mentalna i fizička borba. Ko to nije prošao, ne zna o čemu govorim, a nažalost u posljednje vrijeme veliki broj parova ima problem sa začećem. O tome se u društvu ne govori, ne znam iz kog razloga, a najviše boli kad te neko pita:

 

“Koliko ste u braku, kad će djeca?“, dok se ti uporno boriš da dobiješ dijete. Ne znaš gdje te više boli i mnogo ti je teško da odgovaraš na takva pitanja. Trudila sam se da dajem odgovore tako da ljudima ne bude neprijatno, a kad su baš insistirali, rekla bih im da sam bila majka sedam dana, pa bi, u neprilici, odmah prekinuli razgovor na tu temu“, ispričala je svojevremeno glumica.

Komentari

komentara