Magazin

Novo suparništvo – On će biti novi neprijatelj prelijepe Hurem!

Napisao admin

Iako je ljuti to što se njen sin zabavlja s robinjom koja je ujedno i Huremina špijunka, Mahidevran će biti drago što je Mustafa stao na njenu stranu u ratu protiv sultanove supruge.


Hurem i Mustafa (foto: tportal)

Lukava Gulšah otkrije gazdarici da je Mustafina miljenica Efsun u dosluhu s Hurem. Mahidevran odmah nasrne na robinju i zabrani joj da viđa njenog sina koji se uskoro ženi princezu Ajbige. Međutim Mustafa odluči sam doznati istinu i prave Efsunine namjere, a zatim zaprijeti sultanovoj supruzi Hurem jer lažima pokušava unijeti nemir na dvor i tako uznemiruje njegovu majku! Nije trebalo dugo da za njihovu svađu dozna i Sulejman koji ih oboje pozove u odaje. Hurem će teško podnijeti razgovor sa sultanom.

Za to vrijeme Mihrimah izlazi u šetnju s Bali-begom i Ajbige, ali joj ne promakne njihova bliskost koju će javno komentarisati pred sultanovom majkom i ostalim ženama u haremu. Vezire uznemiri Ibrahimova nova odluka o zabrani finansiranja tekije u kojoj živi misteriozni religijski vođa, a Hatidže se požali Gulfem kako osjeća da se Ibrahim-paša sve više udaljava od nje.

tportal

Komentari

komentara