Trudnoća i majčinstvo

SEDAM TIPOVA TRUDNICA – Osim tijela u trudnoći se ponekad mijenja i ponašanje

Napisao admin

Dok neke žene već na samom početku prihvate trudnoću kao najnormalniju stvar na svijetu, neke pak cijelo vrijeme pate od mučnina ili druge traže ekstra doze pažnje.


trudnica (foto:cure.ba)

Ni ne primijetite da su trudne

Prvi tip trudnica je i najrjeđi, a to su one za koje ne biste ni rekli da su trudne da to već ne znate. Obično su visoke i jače tjelesne građe, a trudnoća im se na trbuhu vidi tek u kasnim fazama trudnoće, zbog čega niti ne moraju odmah kupovati odjeću za trudnice. Osim toga, one se ne ponašaju bitno drugačije nego prije trudnoće koju prihvaćaju kao najprirodniju stvar na svijetu.

Rođene za to

Neke žene svojom su rasnom građom tijela kao stvorene za to da budu lijepe trudnice. Osim punih grudi i oblih bokova, za vrijeme trudnoće njihovo se tijelo proporcionalno popunjava. Tijekom trudnoće one ne usporavaju s dnevnim aktivnostima te su pune energije, a nakon poroda vrlo brzo dolaze u formu.

Ekstremne trudnice

Obično su niske i na njihovom se trbuhu trudnoća vrlo brzo uočava. Osim toga, već u ranim fazama trudnoće imaju velik trbuh zbog kojeg drugi misle kako im je termin vrlo skoro. Stranci će možda komentirati kako vjerojatno nose blizance ili je otac djeteta jako velik, a uz velik se trbuh otežano kreću te im ruke i noge jako otiču, piše 24sata.

Pod stalnim mučninama

Neke žene bore se s trudničkim mučninama za vrijeme cijele trudnoće, a osim toga proganja ih i žgaravica. Zbog mučnih simptoma konstantno se žale te jedva čekaju svoj termin kako bi se napokon osjećale “normalno”.

Fit trudnice

Obično su sportski tipovi koji se i za vrijeme trudnoće minimalno udebljaju, a unatoč drugom stanju uspijevaju vježbati te dalje izgledati “u formi”. Iako možda nemaju toliko energije kao prije, zbog njihove samokontrole i discipline nitko iz njihove okoline to ne bi primijetio.

Zatečena trudnica

Ona izgleda kao da ju je vijest o trudnoći iznenadila te se teško prilagođava svojoj novoj “ulozi”. Osim što izgleda nezgrapno u svojoj staroj odjeći koju i dalje nosi, ona se često spotiče, a dobivena težina je ometa u kretanju. Na ideju trudnoće privikne se obično u vrijeme termina za porod.

Trudnice koje glume žrtve

Ove žene definitivno nisu omiljeni tip trudnica, no na njih hormonalne promjene djeluju tako da konstantno traže pažnju od svih kojima su okružene. Tvrde kako im je sve teško, a misle kako bi trebale biti lišene svih obaveza i dužnosti te trudnoću koriste kao izgovor za odmaranje i dobivanje onoga što žele.

cure.ba

Komentari

komentara