Trudnoća i majčinstvo

Strogi Ukrajinci – Žele da zabrane Spužva Boba jer je "gej" i loše utiče na djecu

Napisao admin

Nacionalna komisija za moralna pitanja u Ukrajini zahtijeva da se popularni crtani zabrani, zajedno sa Simpsonovima i Teletabisima.


Spužva Bob (Foto: Cure.ba)

Ukrajina razmatra cenzurisanje nekoliko emicija za djecu pošto ih je konzervativna komisija ocijenila kao “realnu prijetnju” za omladinu.

Psiholog Irina Medvedeva navodi da djeca od tri do pet godina “krive lica i šale se pred odraslima koje ne poznaju, smiju se glasno i ponavljaju besmislene fraze na drzak način” poslije gledanja ovakvih emisija.

Neke od optužbi koje je ukrajinska komisija navela u svom izvještaju:

Sunđer Bob: “gej”
Telatabisi: “Namjerno ciljaju na kreiranje nenormalnog čovjeka, koji provodi cijeli dan ispred televizora sa otvorenim ustima, gutajući sve vrste informacija,” i promoviše “psihologiju gubitnika”.
Šrek: “sadrži sadizam”
Saut Park: “propagira reinkarnaciju”
Japanske anime: “Jasan primjer seksističke propagande”

Ukrajinske novine su u četvrtak izvještavale da su neke od emisija, uključujući Femili Gaja, Futuramu, Pokemone, Simpsone i Teletabise “projekti namijenjeni uništenju porodice, i promovisanju droga i drugih poroka.”

Iako optužbe zvuče pomalo glupo, studija iz 2011. Univerziteta Virdžinija iz Amerike tvrdi da gledanje samo devet minuta Spužva Boba može negatvno utiče na obraćanje pažnje i sposobnosti učenja kod četverorgodišnjaka.

Studija je zaključila da ti programi predstavljaju “eksperiment velikih razmjera na ukrajinskoj djeci” da bi “stvorili kriminalce i perverznjake”.

 

cure.ba

Komentari

komentara