Trudnoća i majčinstvo

Kineskinja u 17 mjesecu trudnoće! – OSTAVILA SVIJET U ČUDU: Ona je u 17. mjesecu trudnoće, beba nedovoljno razvijena za carski rez!

Napisao H. H.

Žena iz kineske pokrajine Hunan postavila je svjetski rekord u najdužoj trudnoći; Wang Shi tvrdi da je trudna već nevjerovatnih 17 mjeseci, izvjestili su lokalni mediji.

Prema pisanju People`s Daily Newsa, Shi je zatrudnjela u februaru prošle godine, a termin za porod prošao je 5. novembra.

Wang svakih sedam do 10 dana odlazi u bolnicu, a doktori su još davno odbacili mogućnost da je porode putem carskog reza, s obzirom na to da ultrazvuk pokazuje kako je beba još uvijek u drugoj fazi razvoja, te kako nije dovoljno zrela čak ni za prijevremeni porod.

“Stručnjaci se slažu kako je moguće iznijeti trudnoću u trajanju od 13 mjeseci i na svijet donijeti zdravu bebu, ali 17 mjeseci, to još uvijek nije viđeno. Niko ne može objasniti zašto moja žena još uvijek nije rodila“, rekao je Wangov suprug.

Bez obzira na sve, Wang je u dobrom fizičkom stanju, beba je teška gotovo četiri kilograma, a doktori planiraju izvesti carski rez početkom 18. mjeseca, pod uslovom da porod u međuvremenu ne krene prirodnim putem.

Dosadašnji rekord u najdužoj trudnoći držala je Amerikanka Beulah Hunter, koja se 1975. godine porodila nakon 375 dana.

Komentari

komentara