Trudnoća i majčinstvo

Šok – DOKTORI NISU MOGLI NIŠTA UČINITI: 22-godišnja trudnica umrla nakon što joj je…

Napisao admin

Trudna 22-godišnjakinja i njena nerođena beba umrli su nakon što se žena iznenada srušila dok je doručkovala sa svojom porodicom. Victoria-Anne Ramage je završila u bolnici nakon što se razboljela u bakinoj kući u Ayrshiru u utorak, no ubrzo je umrla. Ljekari su hitnom operacijom pokušali spasiti 22-godišnjakinju i njeno nerođeno dijete, ali je umrla uprkos njihovim naporima.


Victoria je imala još 14 sedmica do termina poroda, a njen suprug John McRobert je svog nerođenog sina nazvao Abel.

– Sjedim apsolutno prazan od misli i osjećaja i pitam se zašto je svijet tako okrutan da uzme moju lijepu ljubav i moje dijete od mene. Tako divna osoba, imala je osmijeh koji bi osvijetlio najmračniju sobu. Ne mogu opisati prazninu koju je ostavila – napisao je njen suprug na Facebooku.

Victorijino srce je nekoliko puta prestalo kucati u kolima hitne pomoći, a unatoč hitnom carskom rezu, ljekari nisu uspjeli spasiti ni bebu.

– Ona nikad nije imala zdravstvenih problema, kao da je procvjetala u trudnoći. Osoblje bolnice se trudilo. Rekli su da moraju napraviti carski rez, kako bi oboma dali najveću šansu za preživljavanje.

– Abel je bio vrlo mali, malo smo ga držali, a onda ga spustili uz Victorijino tijelo. Uvukli smo ga ispod njene ruke, kao da ga drži u zagrljaju i tako ćemo ih i pokopati.

Uzrok smrti mlade žene je još uvijek nepoznat.

ekskluziva.ba

Komentari

komentara