Trudnoća i majčinstvo

MAMA: “Moje je srce razbijeno u krhotine!` – DJEČAK (4) izgubio bitku sa karcinomom…

Napisao admin

Za Bena kažu da je bio “nevjerovatan mali dječak”, a njegova mama kaže da joj je “srce razbijeno u krhotine”. Ben Willans iz Spekea u Velikoj Britaniji imao je dijagnozu neuroblastoma. Izgubio je bitku sa ovim teškim oblikom kancera.


Britanski mediji kažu da je borba sa bolešću ovog hrabrog dječaka dirnula srca velikog broja ljudi. Mališan je preminuo u nedjelju rano poslijepopodne. Neposredni uzrok smrti bila je septička infekcija.

 

Prijatelji familije pokrenuli su humanitarnu akciju kojoj je bio cilj da se skupi novac kako bi se Ben poslao u SAD, gdje se radi navodno napredniji tretman ove bolesti. Doktori su dali upozorenje da hemoterapija pruža samo 30% šanse za uspješno liječenje.

 

U akciju se čak uključio i bivši igrač Liverpoola i zvijezda ljetnog prelaznog roka, Raheem Sterling, jedan od najboljih mladih igrača na svijetu, koji je pružio podršku Benu.

 

Mama Judy, iz Spekea (Merseyside, Velika Britanija) emotivnom se porukom obratila javnosti, zahvalivši svima. “Moj divni bječak izgubio je svoj bitku danas, 18. oktobra u 12.40. On se borio sa svim što je mogao. Bog ga voli. On je bio hrabar dječak koji je osvojio srca hiljada ljudi. Hvala svima koji ste ga voljeli i za sve što ste učinili pokušavajući mu pomoći. Moje srce je razbijeno u krhotine, ali sada moram nastavi zbog druge djece…”

 

Stigle su brojne poruke putem društvenih mreža, u kojima se izražava saućešće i pokušava pružiti utjeha.

doznajemo

Komentari

komentara