Trudnoća i majčinstvo

Muškarci otkrili zbog čega su im žene privlačnije kada postanu majke

Napisao H. H.

Mnoge žene presretne su nakon rođenja djeteta, no većina ih se također bori s posljedicama koje je trudnoća ostavila po njihovo tijelo. Strije i nekoliko kilograma viška čine da se osjećaju manje lijepima i neprivlačnima. Međutim, njihovi partneri ne misle tako.

Naime, istraživanja su pokazala da mnogi muškarci smatraju svoje žene još privlačnijima nakon što dobiju dijete, a otkrili su i zbog čega je to tako.

Rođenje djeteta najnesebičniji je čin koji žena može izvršiti. To je velika emocionalna i fizička žrtva, a nakon rođenja djeteta ženina odgovornost se povećava.

Čak i uz bebu kojoj je potrebna pažnja 24/7, žene uvijek pronađu vremena da se brinu o svojim muževima. Uvijek stoje uz svoje partnere i spremne su im pružiti podršku kroz sve uspone i padove koje im život nosi.

Svaki muškarac koji svjedoči trudnoći i rođenju svog djeteta mora priznati da je njegova supruga učinila nešto nevjerovatno. Zbog toga oni osjećaju beskrajno ljubav i poštovanje.

Nova beba mijenja sve, posebno odnos partnera. Ovo iskustvo stvara još dublja osjećanja, veću ljubav i posebnu vezu koja zbližava par,piše Klix

I na kraju žene daju svojim muževima najdragocjeniji dar – porodicu. Muškarci su im zbog toga beskrajno zahvalni.

Komentari

komentara