Trudnoća i majčinstvo

ŽIVIO DVA SATA – Bolesnog sina rodila samo da bi umro u miru

Napisao admin

Constance i njen suprug Tibor su bili presretni kada su im doktori rekli da će postati roditelji. U početku su nalazi bili u redu. No, kada je Constance bila u trećem mjesecu trudnoće, doktori su im rekli da s njihovom bebom nešto nije u redu.


Majka i dijete (Foto: 24sata.hr)

Bebi su dijagnosticirali tešku deformaciju mozga. Roditeljima su rekli kako ne znaju da li će se beba uopće roditi živa te da li će moći samostalno disati i gutati te su im predložili abortus.

– Doktore smo pitali da nam kažu kakva su iskustva roditelja s djecom koja su rođena s tom deformacijom. No rekli su nam da su se u svim takvim slučajevima do tada roditelji odlučili na pobačaj. Nije im bio poznat niti jedan slučaj u kojem je beba s tom bolešću rođena – kaže Constance.

Ona i suprug danima su plakali.

– Nadali smo se da to nije istina. Svaki put kada bih se probudila, nadala sam se da je to samo noćna mora. Osjećali smo se bespomoćno – kaže Constance. Četiri tjedna roditelji su se mučili i pokušavali donijeti najtežu odluku u životu. Constance je odgojena u kršćanskoj obitelji, a njezin se muž krstio kao odrasla osoba.

– Do tada je pobačaj za nas bio tabu, a sada smo o njemu razmišljali – priznaje Constance. Odlučili su bebu roditi jer su htjeli, kažu, da umre u miru. Za pomoć su se obratili doktorima bolnice Sv. Josip u Tempelhofu u Berlinu.

– Često društvo nema razumijevanja za roditelje koji se u slučaju da je beba tako teško bolesna, ne odluče na aboruts – kaže doktor u toj bolnici Michael Abou-Dakn (50).

U 27. sedmici Constance je dobila trudove.

– Uhvatila me panika je sam nisam znala hoće li naš sin preživjeti porođaj, hoće li to biti naš rastanak – kaže Constance. U osmom mjesecu 2011. godine rodila je sina Juliusa. Bio je dug 32 centimetara i težak 800 grama.

– Imao je crnu kosicu. Nije plakao, nije otvorio oči, ali je njegovo malo srce kucalo – kaže Constance. Julius je živio dva sata i mirno je umro u naručju svojih roditelja. Majka je o njemu napisala knjigu koja je izašla prije nekoliko mjeseci. Roditelji Constance i Tibor i dalje, kažu, pomažu koji su se našli u sitauciji sličnoj njihovoj.

24sata.hr

Komentari

komentara