Trudnoća i majčinstvo

Poštujte ovih 6 pravila i svekrva će da vas zavoli!

Napisao H. H.

Evo kako treba da postupate prema njegovoj porodici kako biste ostavile što bolji utisak.

1. Budite učtive. Jedna od najvažnijih stvari koje treba da se sjetite kada upoznajete njegovu porodicu jeste ono što vas je majka učila kada ste bile devojčice, a to je: budite učtive.

 

Teško da će vas njegovi roditelji zavoljeti ukoliko se ponašate bezobrazno i sa nepoštovanjem. Tretirajte ljude onako kako biste vi voljeli da se ponašaju prema vama – to je zlatno pravilo.

 

2. Ne trudite se previše. Što se više trudite, izazvaćete suprotan efekat. Učestvujte u razgovoru, odgovarajte na pitanja i smijte se kada je nešto zaista smješno. Budite ono što jeste, jednostavno.

 

3. Obucite se pristojno. Moguće je da ste se vas dvoje upoznali u klubu, gdje je dozvoljen opušteniji kod oblačenja, ali to nije slučaj kada se upoznajete sa njegovim roditeljima.

 

Odaberite odjeću koja govori o vašem stilu, koja vam pristaje i ne otkriva vas previše. Uvjek je bolje imati viška, nego manjka odjeće na sebi.

 

4. Slušajte i učite. Ovo je savršena prilika da nešto naučite o svom dragom. Njegova majka vam možda pokaže njegove fotografije kada je bio beba, a njegov brat ispriča njihove dogodovštine i nadimke kada su bili klinci.

 

5. Odgovarajte iskreno. Njegova porodica će željeti da sazna nešto više o vama. Zato će vam postavljati lična pitanja.

 

Nemojte lagati niti izmišljati, jer će to negativno uticati na vaš odnos sa partnerom. Ipak, zapamtite da postoji razlika između “biti iskren“ i “djeliti previše sa drugima“.

 

6. Budite otvorenog uma. U svakoj porodici će se naći neki stric koji voli previše da se šali na tuđ račun, što može proizvesti određene neprijatne situacije. Pustite da takve sitnice prođu, ne pridajte im veliki značaj i ne ljutite se.

 

Naravno da ćete reagovati i reći svom dečku ako vas je neko uvrijedio ili rekao nešto ružno o vama.

 

Izvor: Cafe.ba

Komentari

komentara