Trudnoća i majčinstvo

Snaha svekrvi naredila da se mora otuširati svaki put kad želi vidjeti unuka

Napisao A. K.

Nažalost, postavljanje granica voljenim osobama nikada nije jednostavno, zbog čega često zna doći i do konflikta.

Jedan takav problem na Slaetu je podijelila jedna buduća mama koju brine njena svekrva, odnosno činjenica da će kao dugogodišnja pušačica biti u blizini njezinog djeteta.

“Nakon što sam saznala da osim aktivnih i pasivnih pušača postoji i pušenje iz treće ruke, vrlo sam zabrinuta”, objasnila je žena, piše “Index“.

Prema klinici Mayo, pod pušenje iz treće ruke spadaju ostaci nikotina i hemikalija, odnosno prisutnost čestica dima u namještaju i tepisima čak i u prostorima u kojima se ne puši.

“Ljudi su izloženi tim hemikalijama dodirivanjem zagađenih površina ili udisanjem čestica s tih površina”, objasnila su iz klinike Mayo.

Smatra se da ovaj ostatak reagira zajedno s ostalim zagađivačima zraka, posebno u zatvorenim prostorijama, tvoreći tako otrovne spojeve koji predstavljaju potencijalni zdravstveni rizik za nepušače, osobito za djecu.

Zbog svega toga, žena i njezin suprug odlučili su pitati svekrvu, koju opisuju kao “tešku pušačicu”, da se tušira i mijenja odjeću svaki put kad dotakne dijete, a da je prije toga pušila. No ne znaju kako bi joj to saopćili a da je ne uznemire.

“Ne želimo da se moja svekrva osjeća povrijeđeno, ali to će se vrlo vjerovatno dogoditi”, napisala je.

“Inzistirati na tuširanju i potpunoj promjeni odjeće čini se ekstremnom, opsesivnom odlukom koju nikada ne bih odobrila”, pisalo je u jednom komentaru.

“I ja sam totalno protiv pušenja, no mislim da je malo ekstremno zahtijevati tuširanje i mijenjanje odjeće od nekoga ko će vjerojatno biti prilično rijedak posjetitelj”, pisalo je u drugom komentaru.

“Ako vam je cilj da svekrva ne vidi uopće svog unuka, onda samo provedite svoju ideju u djelo”, poručila joj je jedna mama.

Komentari

komentara