Poslovni kutak

Potraga za poslom – Zašto vas poslodavac mrzi?

Napisao admin

Nije vam lako. Već duže vrijeme ste u potrazi za poslom, a rezultati su nikakvi. Možda ste od onih koji na intervjuu za posao poslodavci brzo zamrze iz sasvim neočekivanih razloga.


Posao (Foto: Cure.ba)

Postoji najmanje pet načina da tokom razgovora za posao pokvarite raspoloženje potencijalnog poslodavca. Pogledajte šta je to što će od njih najlakše napraviti vaše neprijatelje:
 
Previše ste lični
 
Primjer: Intervju je prošao sasvim dobro ali je kandidat pretjerao upitavši ženu koja ga je ispitivala da se uda za njega. Jasno vam je da se morate suzdržavati makar se radilo o naletu sreće.
 
Agresivnost i bezobrazluk
 
Niste u poziciji da se bahatite i ponašate bezobrazno. Zaboravite na velika slova i bijesan ton u emailu. Time nikoga nećete impresionirati.
 
Laganje
 
U laži su kratke noge, nesumnjivo je i takvi pokušaji vam mogu dodatno skratiti put do izlaznih vrata. Možda vam poslodavac i povjeruje ali time ste sebi učinili magareću uslugu. Vremena jesu teška ali nemojte biti očajni.
 
Uhođenje poslodavca

Sigurno se pitate: Ma ko još to radi, ali ljudi su spremni na svakojake akcije kako bi se domogli radnog mjesta. Ukoliko su vam nakon intervjua rekli da ćete ostati u kontaktu ne znači da poslodavca treba da zivkate svaki čas.
 
Kao da vam nije stalo
 
Možda ste zaista i izgubili volju za traženjem posla, ali to vam sigurno neće ići u prilog. Zaboravljate da na početak maila stavite Poštovani, ili lično ime onoga kome se obraćate…pristali biste da radite bilo koji posao, griješite, ova taktika, ako uopšte to jeste, neće vas odvesti nikuda.

cure.ba

Komentari

komentara