Poslovni kutak

Bosanac Enis Čirak na čelu firme u SAD-u: Došao kao izbjeglica, danas direktor!

Napisao H. H.

Startup kompanija “Gigamunch” iz grada Nashville u američkoj saveznoj državi Tennessee, nudi građanima da probaju autentična narodna jela iz različitih kultura.

Kompaniju su osnovali imigranti koji su stigli u SAD. Na čelu kompanije je mladi Bosanac Enis Čirak, koji je u izjavi za “News Channel 5” iz Nashvillea, kazao da kompanija “Gigamunch” omogućava ljudima da iz svog doma, putem njihove aplikacije naruče različita jela, piše “Radio Sarajevo“…

“Ja sam iz Bosne i Hercegovine. Stigli smo u SAD kao izbjeglice kada sam imao pet godina”, rekao je Enis.

Prema njegovim riječima, autentična narodna jela su napravili imigranti i izbjeglice koje žive u Nashvilleu, a “Gigamunch” pomaže lokalnom stanovništvu da začini svoj jelovnik sa neobičnim jelima.

“Gigamunch” trenutno u ponudi ima narodna jela iz 30 različitih zemalja.

“Korisnici se registruju online. Onda jednom sedmično jelo je dostavljeno njihovom domu zajedno sa činjenicama o toj pojedinačnoj zemlji. Također, dobiju i playlistu za Spotify sa autentičnom muzikom”, objasnio je Enis.

“Oko 130 različitih jezika se govori u Nashvilleu i mi kada proslijedimo jela, pomažemo da Amerikanci zavire u kutke svake kulture oko nas. Živimo u prekrasnom svijetu i ako ga vidite samo iz jednog ugla, mnogo tada gubite”, rekao je Enis.

 

 

 

 

Komentari

komentara