Poslovni kutak

Tužna istina o bucmastim ženama i njihovom tretmanu na poslu

Napisao H. H.

Istraživanja su nedavno dokazala tužnu, ali i uznemiravajuću istinu o tretmanu koji doživljavaju bucmastije žene na radnim mjestima.

Tako su istraživači otkrili vezu između viška kilograma i manjih plaća, ali i lošijih poslova i pozicija kod pripadnica ljepšeg spola.

To su objasnili na sljedeći način: kada žena nabaci koji kilogram viška, ona gubi šansu da dobije bolji posao koji će joj donijeti i veću zaradu. Takve žene stoga rade na lošijim pozicijama te odrađuju i veći broj sati nego njihove fit kolegice.

Rezultati su pokazali da poslodavci ne žele zapošljavati bucmaste žene jer ne žele da one predstavljaju njihovu firmu. Ali, isto ne vrijedi za muškarce, pa ovdje opet dolazimo do pitanja se*sualne diskriminacije.

Tako ove žene često rade poslove koje niko ne želi jer jednostavno nemaju izbora. To se posebno vidi na radnim mjestima koja zahtijevaju kontakt s drugim ljudima, jer ovdje bucmaste žene zarađuju nešto manje, a mogućnost za napredovanje je gotovo nemoguća.

Ovo je problem koji traje decenijama, ali on se mora riješiti jer sve više žena ima problem s kilogramima. Svi smo općenito postali teži, a problem se i dalje ignoriše“, zaključila je voditeljica istraživanja.

Ovakvi problemi ne mogu se iskorijeniti odmah, ali ono što vi možete učiniti jeste voditi malo više računa o vježbanju i zdravijoj prehrani, ako ne radi šefa i plaće, onda svakako radi svog zdravlja. Stoga vam ovo može biti itekakav podsticaj jer, nažalost, takvo je društvo u kojem živimo, prenosi “Index“…

Komentari

komentara