Poslovni kutak

Garant biste voljeli da radite za nju – Da vam je Opra Vinfri šef…

Napisao admin

Dženet Li je dizajnerka enterijera. Jedna od mnogih. Ali, sa jednom razlikom – godinama je radila u timu Opre Vinfri. Posao o kojem mnogi sanjaju.


Opra Vinfri (Foto: Cure.ba)

Da li je Opra zaista tako srdačna, nesebična i saosjećajna kakvom se predstavljala u svojim emisijama ili je to samo iskusan televizijski scenario za široke narodne mase? 

Bira samo najbolje. Dženet Li kaže da samo zaposlenje u Oprinom timu podrazumijeva da radite sa najboljim od najboljih. Bilo da su u pitanjudizajneri, organizatori, prelamači, majstori rasvjete ili nosači, od njih boljih nema. 

Brižna je. Iako je milijarderka i ima mnogo saradnika, veoma je zanima sve vezano za svakog od njih. Dženet kaže da svakome zna ime i da je to nevjerovatno. 

Sa obje noge na zemlji. Opra se često pojavi u kafeteriji bez šminke i naruči tost. „Viđali smo je i sa viklerima na glavi i u trenerci. To je čini tako pristupačnom i normalnom da je svi volimo zbog toga“, prisjeća se Dženet. 

Primjer za sve. Dženet kaže da je pravo uživanje raditi za nekoga ko vam je zapravo model u svakom smislu, a prije svega u poslovnom. Ona je lider koji daje primjer svima. Nikada ne diže ton, radi punog srca, predato i vrijedno i svi je ostali slijede ne žaleći se. 

Svjesna je zalaganja zaposlenih i zahvaljuje im se. Opra često javno priznaje i hvali trud i rad svojih ljudi. 

Svoje saradnike poziva u kuću. „Jednog 11. septembra uradili smo odličan šou i svi smo bili ponosni, ali i tužni zbog datuma i godišnjice. Sve nas je povela u svoju kuću i priredila predivnu večeru. To se ne zaboravlja…“, prisjeća se Dženet Li.

cure.ba

Komentari

komentara