Poslovni kutak

Tražila je bolovanje zbog svog mentalnog stanja – odgovor njenog šefa sanjaju svi zaposleni

Napisao H. H.

Garantujemo da ne postoji osoba koja nije osjetila prezasićenje od posla kojim se bavi. Nije rijetka pojava da s vremena na vrijeme osjetimo da smo fizički izmoždeni i psihički potonuli. Nažalost, te stvari ćemo rijetko priznati i sebi i drugima.

Madalin Parker je programer iz Mičigena (SAD) i nedavno je podijelila prepisku koju je imala sa svojim izvršnim direktorom. Ona je njemu, ali i kolegama sa kojima radi, poslala e-mail u kome je napisala da će uzeti odmor zarad svog mentalnog zdravlja.

Njen tvit do sada je podijelilo preko 11 hiljada ljudi, lajkovalo ga je oko 35 hiljada, a razlog tome je odgovor njenog šefa.

“Madalin, želim lično da ti se zahvalim što si poslala ovakav e-mail. Jer, svaki put kada to uradiš ja se podsjetim na važnost uzimanja odmora zbog mentalnog zdravlja. Ne mogu da vjerujem da to nije ustaljeno i u ostalim kompanijama. Ti si primjer svima nama i pomogla si da se smanji stigma oko ove teme, tako da svi možemo da se u potpunosti posvetimo poslu“, napisao je on.

I zaista, ponekad nije loše uzeti odmor, makar i na dan-dva kako biste se posvetili samo i isključivo sebi. Poslodavci bi trebalo da shvate da ćete na taj način samo doprinjeti radu firme, piše “Noizz“…

Komentari

komentara