Moda

Kako se na brzinu lijepo obući! – Jednostavni savjeti da osvježite svoje dnevne kombinacije

Napisao H. H.

Svima nam je poznata ona svakodnevna muka koja započinje sa prvim jutarnjim sunčevim zracima: Šta obući danas? Kako se bliži proljeće, svi polako razmišljamo o modernim kombinacijama, jer zahvaljujući suncu, više ne moramo da mislimo samo o tome kako da nam bude toplo.

 

Oduvijek smo se pitali kako djevojke koje nose titulu “najbolje obučene” tvrde da ne razmišljaju mnogo o svojim dnevnim kombinacijama, a svaki put nas iznova i iznova oduševe i inspirišu.

E pa, mi smo malo istraživali i zaključili da to baš i nije jednostavno kako zvuči, biti svaki dan toliko opušteno, a opet toliko stilski odjeven.

Za one koji vole duže da spavaju i nemaju tu moć spontanog odijevanja rano ujutru, izdvojili smo par savjeta za vas i ključne komade (teksas jakna, plisirana suknja, džins visokog struka, kožna uska suknja i majica na štrafte).

– Ako vidite neku inspirativnu, a jednostavnu dnevnu odijevnu kombinaciju sačuvajte, slikajte ili jednostavno zapišite komade garderobe koji vam se sviđaju, a koje još ne posjedujete u svom garderoberu.

– Ako ste uspjeli da skockate kombinaciju koja vam se sviđa i želite povremeno uz minimalne izmjene da je ponovite, a pomalo ste zaboravni, uslikajte se.

– Gdje pronaći svakodnevnu inspiraciju i eventulno sačuvati sve one outfite koji vam se dopadaju na jednom mjestu? Pinterest je tačan odgovor. Društvena platforma koja pruža inspiraciju u skoro svim sferama života, a najviše u sferi mode, što nam u ovom slučaju odgovara.

 

Komentari

komentara