Moda

Horoskop i moda – Saznajte svoj modni stil po znacima!

Napisao admin

Svaki horoskopski znak ima svoju modnu opsesiju. Ribe su lude za cipelama, Jarčevi su strogi klasičari, a Škorpije obožavaju crnu boju. Ako ne znate šta da obučete – potražite inspiraciju u zvijezdama.


Moda (Foto: cure.ba)

OVAN (21. mart-20. april)
Kad govorimo o modi i odijevanju, Ovnovi su pravi trendseteri. Imaju dobar ukus, ali ponekad mogu da izgledaju smiješno u nekim savremenim odjevnim kombinacijama. Njihov stil je sportski i opušten, vole jarke boje i moderni izražaj koji privlači pažnju okoline. Šeširi i marame su im omiljeni modni dodaci, kao i ukrasi za kosu, svjetlucave ukosnice i češljići.

BIK (21. april-20. maj)
Bikovi kupuju najskuplju dizajnersku odjeću, ali ne žele da iz ormana izbace stare komade. Muškarci Bikovi imaju mišićavu građu, pa cijene suptilnost formalne odjeće koja im i dobro stoji. Smeđe i pastelne nijanse odgovaraju njihovom temperamentu. Žene Bikovi treba da izbjegavaju oskudne majčice, a umjesto njih treba da biraju elegantne haljine. Njihovi ormani ispunjeni su prijatnim tkaninama kao što su baršun i vuna. Ovaj znak skreće pažnju na vrat lančićima i ogrlicama.

BLIZANCI (21. maj-20. jun)
Svestrani Blizanci u ormanu imaju odjeću za svaku priliku, od elegantne poslovne odjeće do opreme za slobodno penjanje. Ipak, ne zamaraju se previše sa odjevnim kombinacijama. Preferiraju odjeću koja se lako pere i kombinuje. Rukavice, narukvice, prstenje spadaju im među omiljene modne dodatke, a slabi su i na torbe i aktovke.

RAK (21. jun-22. jul)
Rakovi se oblače prema raspoloženju. Mijenjanjem Mjesečeve faze, menja se i njihov ukus. Ljupko varljiv, ovaj znak voli da nosi luksuzno seksi donje rublje ispod konzervativne odjeće. Kad je u pitanju nakit, vole srebro i bisere, a omiljeni modni dodatak im je ručni sat. Koja im je omiljena odjeća? – Naravno, pidžama.

LAV (23. jul-22. avgust)
Lavovi prate modu i nose elegantnu odjeću lepog kroja koja privlači pažnju. Obožavaju šljokice, saten i svilu, a često nose odjeću sa životinjskim printevima i vještačko krzno. Lavovi su veliki fanovi modnih brendova i obično preferiraju jednog ili dva dizajnera. Njihove omiljene boje su crvena, zlatna i crna – što je dramatičniji efekt, to bolje. Obavezan dodatak je zlatni nakit.

DJEVICA (23. avgust-22. septembar)
Djevice su lako uočljive jer uvijek izgledaju vrlo uredno i čisto. Nose izazovne komade, a mogu da izgledaju senzacionalno čak i u ležernoj odjeći. Tajna njihovog izgleda je u detaljima. Ovaj znak voli da naglasi kroj pomoću modnih dodataka. Šal ili čarape s uzorkom vizualno naglašavaju klasične oblike, ali treba da izbjegavaju velike komade nakita i bižuteriju. Odjeća ovog znaka je izrađena od najfinijijh tkanina, a gotovo da su alergični na poliester.

VAGA (23. septembar-22. oktobar)
Vaga je modni stručnjak Zodijaka. Ona zna najnovije trendove i najbolji izgled sezone. Muškarci i žene Vage mogu da izgledaju vrlo seksi i privlačno u većini odjeće. Providne tkanine, lepršavi materijali i pastelne boje su im omiljene. Svoju modnu kombinaciju upotpuniće torbicom i nakitom s perlicama i mirisom na cvjetnoj bazi.

ŠKORPIJA (23. oktobar-22. novembar)
Škorpije su najseksipilniji znak Zodijaka. Za njih je odjeća sredstvo zavođenja. Ovaj znak voli crnu boju, ali i tamnoplavu ili tamnocrvenu. Svaka Škorpija ima omiljeni par crnih pantalona. Nije neuobičajeno da kupe više komada omiljenog odjevnog predmeta. Žene ovog znaka su slabe na čizme.

STRELAC (23. novembar-21. decembar)
Nezavisni Strijelčevi se ne rukovode modom, ali pokušavaju da stvore sopstveni stil, što ponekad može izgledati kao prava katastrofa. Pošto su stalno u pokretu, Strelci imaju više farmerki, majica, trenerki i debljih jakni u ormanu. Ovaj prijateljski znak naginje prema zemljanim tonovima kao što su narandžasta, smeđa i žuta. Obuću biraju prema udobnosti, a ne modi. Obavezno imaju lijepu kožnu jaknu i par otkačenih sunčanih naočara.

JARAC (22. decembar-19. januar)
Kada je u pitanju odjeća, Jarac jednostavno želi najbolje. U njihovom ormanu nećete naići na sintetičke tkanine. Poznati su po lijepim nogama, tako da Jarčevi preferiraju uže pantalone i suknje s dubokim prorezima. Sve ostalo u njihovoj garderobi je klasično i po mjeri. Ne nose previše nakita, ni drugih modnih dodataka.

VODOLIJA (20. januar-18. februar)
Vodolije se uopšte ne zamaraju modom. Nemojte se začuditi ako ih vidite u trodelnom odjelu s vojničkim čizmama ili u trenerci s elegantnim cipelama. Njihovom karakteru odgovaraju asimetrične linije. Često ih možete vidjeti u vintage trgovinama. Vole da se vraćaju u prošla vremena noseći široke pantalone i platforme. Slabi su na spandex i vinil.

RIBE (19. februar-20. mart)
Ribe su jednostavne, a njihova odjeća odražava njihovu posebnost. Odjećom ističu osjetljivu i osećajnu narav. Ovi sanjari vole lepršavi šifon, svetlucavu svilu i plavu boju. Žene Ribe često biraju haljine ili suknje radije nego pantalone, a muškarci Ribe prilikom odjevanja više pažnje obraćaju na udobnost nego na stil. Sve Ribe obožavaju cipele, pa će imati zapanjujuće količine obuće u ormanima, ispod kreveta, iza kauča…

 

blic

Komentari

komentara