Moda

Vrsta donjeg veša – Odjeća u kojoj ćete izgledati mršavije

Napisao admin

Puno je žena koje pokušavaju da smršaju, pridržavajući se striktnih dijeta kako bi izgubile koji kilogram. Vježbanje i držanje dijete mogu da potraju dok ne postignete željeni izgled. Ako vam se neki važan događaj približio, evo trikova šta da obučete da biste izgledali tanko.


odjeća (foto:cure.ba)

1. Vrsta donjeg veša 

Izaberite pravu vrstu donjeg veša. Nemojte da nosite vrećaste ili suviše čvrste gaćice. Izaberite pravi brushalter. Pravi tip brushaltera pomoćiće vam u oblikovanju siluete, a vašim grudima će dati predivan, ali prirodan oblik. Dobar brushalter će takođe istaći vaš struk. Izbjegavajte brushaltere koji će spljeskati ili neće držati grudi. Ako vam je baš potrebno, obucite steznik koji će vam izravnati stomak i učiniti da vaše tijelo (butine, zadnjica) izgleda zategnuto. Pogrešan donji veš može da učini da izgledate lošije i da vam smanji samopouzdanje. 

2. Najlon čarape sa ojačanim gornjim dijelom 

Mnoge haljine izgledaju bolje ako ih nosite sa najlon čarapama. Izaberite one koje stežu ili one koje imaju ojačanje na gornjem dijelu koje izravnava stomak i čvrsto ga drži, tako da vaša figura izgleda bolje i zategnutije. Na ovaj način će vam haljina stajati ljepše. 

3. Gornji dio sa V izrezom 

Okrugli izrez može da učini da izgledate punije. Zato morate da izaberete odjeću sa V izrazom, bilo da je u pitanju haljina, bluza ili obična majica. Gornji dio može i da vam bude uz vrat, ali nikako nemojte nositi okrugli izrez. 

4. Prava veličina odjeće 

Otiđite u prodavnicu i pronađite svoju tačnu veličinu, isprobavajući razne odjevne predmete. Noseći garderobu koja vam je prevelika ili preuska nećete izgledati dobro, zato izbacite iz ormana sve što vam je malo ili preveliko. 

5. Odjeća koja ističe vaš oblik tijela 

Morate izbjegavati bluze I jakne koje su sečene ravno. Ovakve stvari će učiniti da izgledate kao velika kutija i krupnije nego što zaista jeste. Zato birajte odjeću koja ističe vaš oblik tijela. 

6. Odjeća od dobrih materijala 

Neke tkanine ne treba da nosite ako želite da izgledate vitkije. Na primjer, čvrste materijale kao što je spandeks, jer će takav materijal da se zalijepi za vaše tijelo i istakne svaku „kiflicu“ koju imate. Nosite lagane materijale, koji ne prijanjaju čvrsto uz tijelo. 

7. Jarke boje i dezeni 

Jarke i svijetle boje mogu da učine da izgledate punije. Zato se prije odlučite za tamnije boje. Takođe izaberite geometrijske šare i to takve čiji vrhovi su na gore i na dole kako bi izdužili vašu figuru. Dakle, birajte jednobojnu odjeću ili onu gdje su velike površine iste boje. Izbjegavajte horizontalne pruge, a birajte vertikalne. Vertikalne linije podstiču ljudsko oko da gleda gore i dole umjesto lijevo i desno. To stvara iluziju vitkosti. 

8. Ravno sečene pantalone 

Izbjegavajte plitke pantalone, kao i uske, cigaret pantalone koje idu uz nogu. Izaberite malo šire modele, jer uske pantalone ističu vaše kukove i zadnjicu što nije dobro. Dakle, nemojte nositi pantalone koje su sužavaju pri dnu, već ravno sečene. Nemojte nositi ni pantalone koje se pri dnu jako šire! 

9. Nosite suknje i haljine do koljena u obliku zvona 

Suknje u obliku zvona su uske u gronjem dijelu, na kukovima i oko stomaka, a šire se prema koljenima. Ovo stvara uravnotežen izgled i sprečava da noge izgledaju punije. Suknje do koljena odgovaraju različitim izgledima i kilažama. Pokušajte i sa suknjama do pola lista, koje mogu da vas izduže i učine da izgledate više. 

10. Istaknite ono najbolje na svom tijelu i sakrite mane 

Ako imate dobre noge, pokažite ih noseći suknje do koljena. Ako imate tanak struk onda nosite uske majce i kaiševe koji će privući pažnju. U svakom slučaju treba da naglasite ono što je dobro na vašem tijelu i ono što će stvoriti opšti utisak vitkosti. Nemojte nositi uske farmerke ili suknje ako imate široke kukove i sl.

cure.bs

Komentari

komentara