Moda

STOP: Što ne biste trebali nositi ako vam je više od 40?

Napisao H. H.

U 40-ima si žene ponekad, kad obuku odjeću koja možda baš i nije toliko primjerena za njihove godine, vizualno povećaju dob, umjesto da je smanje.

Predlažemo vam popis nekoliko stvari za koje stilisti, ako vam je iznad 40, savjetuju da ih se odreknete

Ogromne torbe

U 20-ima su ogromne torbe vrhunac stila, a u 40-ima se one, po mišljenju stilista, mogu asocirati s vrećom krumpira. Zato su oni došli do pravila da, što ste stariji, torba treba biti manja. U 40-ima prednost treba dati manjim elegantnim torbicama.

Ravne traperice

Bez obzira na to što traperice nikada ne izlaze iz mode, na starijim ženama neki modeli mogu izgledati neumjesno. Uske traperice ipak su primjerenije mlađim djevojkama. Osim toga, u trendu su i poderane traperice koje stilisti opet ne preporučuju ženama koje imaju više od 40 godina. Bezbrižan look dobar je za mlade djevojke koje još ne moraju razmišljati o tome kako najbolje prikazati svoje godine. A žena nakon 40. oduzet će si godine ako će izgledati njegovano i ženstveno. Dobra alternativa ravnim trapericama su one klasične i tzv. boyfriend modeli.

Obuća bez potpetice

Balerinke i cipele bez potpetice na 20-godišnjakinjama izgledaju veoma trendi i govore o njoj kao o djevojci u pokretu, a u dobi 40+ obuća bez potpetice govori o tome da preferirate udobnu, “stariju” obuću. Zaključak je da birate modele s bar malom potpeticom – ona će vas učiniti vitkijima i ponukati vas da se ljepše držite.

Topovi i majice s otkrivenim trbuhom

Čak i ako vam je tijelo u prekrasnom stanju, upamtite da su ovakve majice ipak primjerenije mladeži. Dajte prednost krojevima koji ističu vašu figuru ili umjerenom dekolteu, ili pak majicama s prorezima na leđima ili otkrivenim leđima. One će izgledati profinjeno i seksipilno u isto vrijeme.

Puno zlatnog nakita

Zlatni nakit ne smijete zloupotrebljavati ni u kojoj dobi, a posebno nakon 40. Obilje zlatnog nakita dodat će vam nekoliko godina – stilisti kažu – čak i do 10!

Prozirna odjeća

S ovim trendom treba biti oprezan u bilo kojoj dobi. Djevojkama od 20 godima prozirni i topovi su dopušteni, ali žena od 40 godina u njima može izgledati vulgarno. Osim toga, u suprotnosti s opće prihvaćenim mišljenjem, muškarci prozirnu odjeću ne smatraju privlačnom – privlačna je zagonetnost. Umjesto prozirne radije odaberite poluprozirnu odjeću: malo čipke na suknji, maksi suknja s prozirnim dijelom, bluza s čipkom ili prozirnim (samo) rukavima… U tome ćete izgledati veoma privlačno i nimalo vulgarno!                                                          cromoda.com

Komentari

komentara