Moda

Tri modne greške koje vas čine starijima nego što jeste

Napisao H. H.

Vjerovatno nekada niste ni svjesni da radite stvari koje, vjerovali li ili ne, u ovim slučajevima mogu imati negativan učinak na vaš cjelokupan izgled, ali i dojam koji ostavljate.

Nošenje starog grudnjaka

Nijedna kriza ne može biti izgovor za nošenje grudnjaka od prije desetak godina. Ne samo da više nema svoju osnovnu funkciju, nego vam je vjerovatno i premalen. Začudili biste se koliko krivi grudnjak može utjecati na naše držanje, a ono ima veze s godinama! Zato posjetite radnju s donjim rubljem u kojoj će vam profesionalna osoba odrediti pravu veličinu grudnjaka i odaberite neki dobar model. U njemu ćete se uspravnije držati i bolje izgledati, a samim tim i – mlađe!

Odjeća blijedih nijansi

Odjeća koja u sebi ima sivi podton nešto je što bi svaka žena trebala izbaciti iz svoje garderobe. Upravo ta nijansa, kažu stručnjaci, najviše postarava lice i čini ukupni izgled – ispranim. To se posebno ističe što je boja bliža licu, dakle – ne nosite marame ili šalove u tim nijansama. Ne preporučuju se ni sljedeće nijans9e: svijetloljubičasta, prašnjavo roza i blijedo siva!

Nošenje vrećaste odjeće

Čak i ako imate ‘šlauf’ oko trbuha a bedra su vam šira nego što bi željeli, nemojte se truditi sakriti ih ispod vrećaste odjeće. Samo vam se čini da ćete tako prikriti neželjeni višak, a u stvarnosti ćete izgledati deblji i stariji! Umjesto toga, potražite odjeću koja će skladno pratiti liniju vašeg tijela – ne preusku, ali ne ni preširoku, piše “Cosmopolitan“.

Komentari

komentara