Ljubav i veze

Vjerovali ili ne – O vjenčanju iz bajke više maštaju muškarci

Napisao admin

Dok u doba svjetske ekonomske krize dame sputavaju svoje želje i spremnije su da se odreknu velikog vjenčanja, kako bi se uštedio novac za stambeno rješenje, muškarci bi ipak radije napravili ogromnu svadbu.


vjenčanje (foto:cure.ba)

Romantična sanjarenja obično se pripisuju ženama. Međutim, one su po pitanju planiranja vjenčanja u današnje vrijeme daleko racionalnije od svojih partnera. Tako barem pokazuje britansko istraživanje finansijske kompanije “Barclais” sprovedeno na nešto više od 2000 ljudi.

Ispostavilo se da su muškarci spremniji da plate više za ogromno vjenčanje iz snova, dok bi se ženeradije opredijelile za manju svadbu, a višak novca uložile u rješavanje stambenog pitanja. Tek 9 odsto žena bi svu svoju ušteđevinu dale za organizaciju vjenčanja, dok bi isto to učinilo više od 16 odsto muškarca.

Više od polovine ispitanika smatra da je ušteđevinu bolje utrošiti na kupovinu nekretnine, auta ili neke druge imovine nego na vjenčanje, što dokazuje da je ekonomska kriza ozbiljno uticala na razmišljanje mladenaca.

Rasprave o podizanju kredita ili drugih zaduživanja zbog vjenčanja uzrok su svađe kod 5 odsto vjerenika. Oko 9 odsto parova ograničilo je svoje planove nakon što su saznali tačan trošak vjenčanja, pa su se zadovoljili onim manje glamuroznim.

Kolika je besparica pokazuje i podatak da je 13 odsto parova izrazilo želju da bi više voljeli da im rodbina i prijatelji daruju kovertu s novcem nego poklone.

– Stanovi i kuće danas su skuplji nego ikada prije, pa se mnogi parovi zbog toga odlučuju na manju svadbu ili čak odlažu vjenčanje – objašnjavaju stručnjaci.

cure.ba

Komentari

komentara