Ljubav i veze

Najveća briga – Zašto se muškarci boje izreći sudbonosno "da"

Napisao admin

Biti samo s jednom ženom do kraja života nije najveća briga muškaraca koji razmišljaju o braku, ali to ne znači da nisu u strahu. Slijede glavna četiri razloga zbog kojih im brak nije omiljen.


Vjenčanje (Foto: Cure.ba)

Neće biti u prvom planu

Uz posao, djecu i ostale dnevne obveze, svome mužu nećeš stići poklanjati količinu pažnje na koju je dosad navikao, a to znači da će se pomalo osjećati zapostavljenim. Pola sata na dan provedite sami u razgovoru, a teme poput djece, novca i rodbine su zabranjeni.


Pretvorit ćeš se u svoju/njegovu mamu

Iako cijeni kvalitete koje ga podsjećaju na mamu (čišćenje, kuhanje i sl.), moraš imati na umu da on ne treba dodatnog roditelja. Ako primijetiš i sama da si počela sve više sličiti vlastitoj majci – zamoli ga da te upozori svaki put kad počneš oponašati neku njenu nesnošljivu karakteristiku.

Vrata od WC-a ostavljat ćeš otvorena


Možda se čini smiješnim, ali muškarci se groze od pomisli na ovakvu dozu opuštenosti. Živite zajedno već neko vrijeme pa stvarno ne trebate oskvrnuti i ovaj posljednji djelić intime koju imate, navodi Index.

Prestat ćete voditi ljubav

Iako s brakom u paketu dolaze sigurnost, povjerenje i dublja razina povezanosti, monotonija i lijenost također su neizostavni dijelovi ovakve vrste zajednice. No ako ćete oboje biti predani misiji da jedno drugo neprestano usrećujete, ljubav ćete voditi redovito čak i nakon deset godina. Možda neće biti lako naći vremena uz toliku količinu svakodnevnih obaveza, ali zato postoji korisna stvarčica zvana raspored. Dogovorite se kojim ćete danima u tjednu voditi ljubav i na taj se način rasteretite.

Pokušat ćeš ga promijeniti

Baš kao što se boji da ćete se s vremenom jedno od drugoga ohladiti, također ga je strah da ćeš ga htjeti promijeniti. Kad započinjete vezu, oboje se trudite prikazati u najboljem svjetlu, no s vremenom, kako postajete opušteniji, to više mračnije strane izlaze na vidjelo. Ili ga prihvati onakvim kakav jest, ili od veze odustani što je prije moguće.

Neće imati privatnosti ni vremena za sebe


Već će se na samome početku vjerojatno druženja s dečkima prorijediti pa se boji da će s ulaskom u brak to eskalirati. Možda ćeš mu prigovarati oko toga što sjedi za kompjuterom ili želi izaći s dečkima na pivo, umjesto da tebi pomaže oko djece, no moraš shvatiti da vam je oboma potrebno odmora od veze, odnosno vremena nasamo.

cure.ba

Komentari

komentara