Ljubav i veze

Znanost dokazala: Muškarci se nikada ne oporavljaju od prekida značajne veze

Napisao H. H.

Svi smo u ljubavi različiti, no kada su u pitanju prekidi, svi ćemo se složiti oko jednog: prekidi su užasni, bez obzira na okolnosti • Ako trenutno proživljavate bolni prekid, itekako će vas zanimati što vam imamo za reći

ŽENE, s druge strane, s vremenom nauče kako se nositi s prekidom i krenuti dalje.

Svi smo u ljubavi različiti, no kada su u pitanju prekidi, svi ćemo se složiti oko jednog: prekidi su užasni, bez obzira na okolnosti.
No, ono što ponekad još više boli i živcira, jest kad shvatite da vi sjedite doma s mamom ili prijateljicama u krokodilskim suzama, bocom vina i vrećama čipsa, gledajući “Love Actually” po 300. put, dok je on svaku večer s prijateljima vani te se odlično provodi, kao da se ništa nije dogodilo.
Logično, odmah pomišljate kako ga nije previše briga za vas i odnos koji ste imali, no negdje duboko u sebi ipak znate da je to samo stereotipni pristup, kojim se muškarci koriste kada trebaju riješiti uznemirujuće stvari u svom životu. No, to i dalje boli.
A ako trenutno proživljavate bolni prekid, itekako će vas zanimati što vam imamo za reći.
Naime, u sve se kao i uvijek upetljala znanost, kako bi otkrila kako muškarci dokazano pate nakon prekida, bez obzira što objavljuju na Facebooku ili Instagramu. A pakao koji prolaze nakon prekida, gori je od onog koji prolaze pripadnice ljepšeg spola.
Istraživanje je započelo 2000. godine te je pratilo 2000 razvedenih žena i muškaraca, a otkrilo je kako niti 6-9 godina nakon prekida značajne veze, oni se ne oporavljaju kako trebaju, već nakon istog, postaju emocionalno nestabilniji.
Žene s druge strane, s vremenom postaju sve bolje te rastu u svakom pogledu, iako je dokazano kako ih prekid više pogađa na prvu. “Muškarci će duboko osjetiti prekid sa ženom koju su voljeli, na dulje vremensko razdoblje. Duže će im trebati da shvate što su izgubili, a duže im i treba da se oporave od tog gubitka”, zaključak je istraživača.
Sjetite se toga svaki put kada pomislite da ga nije briga, jer kako kaže znanost – vi na kraju izlazite iz svega kao pobjednice, koliko god trenutno bolilo.

Komentari

komentara