Ljubav i veze

Mala škola seksa – Postanite najbolji ljubavnik kojeg je ikada imala!

Napisao admin

Želite poboljšati ili dodatno začiniti svoj seksualni život ili pak potpuno zadovoljiti partnericu? Činjenica je da možete isprobati sve moguće seks poza, igračke i lubirkante i ništa ne postići, no zato vam donosimo savjete liječnika i stručnjaka koji će vam pomoći da konačno imate seks o kakvom maštate.


Spolni odnos (foto: cure.ba)

Recite joj da dobro izgleda, ali i da je dobrog okusa

‘Dokazano je kako žene koje su samouvjerene po pitanju izgleda svoje vagine sklonije eskperimentiranju za vrijeme seksa te isprobavanju novih stvari. Osim toga, samouvjerene žene po tome pitanju lakše i češće doživljavaju orgazam jer su za vrijeme seksualnog odnosa opuštene i neopterećene. Kada za vrijeme seksa dođe do trenutka kada se muškaraca skroz približi ženinim najintimnijem području trebao bi pokazati oduševljenje, te parntnerici reći kako dobro izgleda te kako je dobrog okusa, to će odmah podignuti razinu samopouzdanja te zagarantirat vatreni seks. Najvažnije je da niti jedna dio partneričinog tijela, posebice vaginu, ne uzimate zdravo za gotovo,’ savjetuje Debra Lynne Herbenick, doktorica Kinsey Institutea, piše esquire.com.

Slušajte partnericu

Jedina razlika između velikih i uspješnih ljubavnika i običnih muškaraca je u tome što veliki ljubavnici slušaju svoje partnerice te ispunjavanju njihove želje u krevetu. Stoga bez ustručavanja pitajte partnericu što i kako želi. Bonus savjet je da o tim stvarim ne razgovarate za vrijeme samoga seksa, već ju to pitajte izvan spavaće sobe, razmijenite iskustva i iskreno si priznajte što volite i što vas pali, a poslije to primijenite u spavaćoj sobi,’ savjetuje dokotrica Helen Fisher sa Sveučilišta Rutgers.

Dodirujte ju po cijelom tijelu (s uljem)

‘Senzualni dodiri optušataju snažni skeskualni hormon oksitocin koji podiže razinu testosterona kod žena te povećava želju za seksom. Zavodljivi i nježan osjećaj koji stvara nanošenje ulja na tijelo odličan je okidač za snažan i uzbudljiv seks, kako za vas tako i za partnericu,’ savjetuje Carol Cassell,predsjednica društva Society for the Scientific Study of Sexuality.

Hrana i seks

‘Aminokiselina arginin nalazi se u samoj osnovi Viagre, a pa bi muškarci, željni uzbudljivog seksualnog života, trebali posezati za hranom koja je bogata tom aminokiselinom. To je hrana poput kamenica, ribe i ostalih namirnica koje obliluju proteinima. Sva hrana koja je inače dobra za izgradnu mišića odlična je i za jačanje libida, pa tako neka se na vašem meniju redovito nalaze zelje, grah, namirnice bogate proteinima ali s malim udjelom masnoća, voće i povrće, naročito ono svijetlih boja, te namirnice koje obiluju antioksidansima,’ savjetuje doktorica i koautorica knjige ‘Good Food’, Lynn Edlen-Nezin.

Polako se skidajte

‘Gledanje slike gologa tijela potaknuti će oslobađanje dopamina, a često i hormona oksitocina. Stoga nema razloga da na brzinu skinete odjeću na sebe i odmah se bacite na posao, polako se svlačit, uživajte u onome što vidite, te na kraju uživajte u strastvenom seksu koji će rezultirati duljim i snažnijim orgazmom,’ savjetuje bihevioralna terapeutkinja Andrea Kuszewski.

Zajedničko tuširanje

‘Premda će seks pod tušem možda čak i biti nemoguća misija, zajedničko tuširanje može biit odlična predigra, a kako nije dokazano postojanje feromona koji vas čini apsolutno neodoljivima, ne postoji opravdana razlog da ne uskočite zajedno pod vrući tuš i jednostavno se prepusitite,’ kaže doktor Tristram Wyatt sa Sveučilišta Oxford.

Napravite atmosferu i ugasite svjetla

‘Kako bi žena osjetila seksualno uzbuđenje, dijelovi mozga povezani sa stresom i anksioznosti trebali bi biti deaktivirani, tvrde neurološka studija provedena u Nizozemskoj. Ukoliko žena nije opuštena neće moći u poptunosti uživati u seksu. Stoga, prigušite svjetla, pustite glazbu, zapalite svjeće, recite joj o čemu maštate i naravno zagrlite ju. Naime, studija provedena na Harvardu otkrila je ako ženu grlite dulje od tridesetak sekundi to će uzrokovati porast razine oksitocina te pojavu želje za seksom,’ kaže Ian Kerner, autor knjige ‘She Comes First: the Thinking Man’s Guide to Pleasuring a Woman’.

Seks poza

‘Vrlo je važno otkriti koja poza u seksu vašoj partnerici najbolje odgovara te u kojoj pozi najbolje osjeća stimulaciju. Vrlo često je to poza u kojoj je partnerica gore, a možete i predložiti da se okrene leđima prema vama jer će se tako u potpunosti stimulirati G-točka,’ otkriva Beverly Whipple, koautorica knjige The Science of Orgasm.

Seks nije samo penetracija

‘Pokušajte mjesec dana ne prakticirati penetraciju, no uživajte u svemu ostalom. Naime, važno je prestati shvaćati penetraciju kao krajnji cilj te samo taj dio shvaćati seksom. Ukoliko se još i zabrinjavate hoće li partnerica biti zadovoljena nakon penetracijskog seksa, vrlo male su šanse da to završi uspješno. Onoga trenutka kada se prestanete brinuti, stvari će se poboljšati,’ savjetuje Emily Wentzell sa Sveučilišta u Iowi.

tportal

Komentari

komentara