Ljubav i veze

Suočite se s tim – Znakovi koji pokazuju da vaša veza nema budućnost

Napisao admin

S nekim stvarima u vezama nam je teško da se suočimo. Ako ste ikad bili u stabilnoj vezi lakše ćete prepoznati onu koja nije kvalitetna, ali ako su i vaše prethodne veze bile loše, vrijeme je je da obratite pažnju na neke znakove upozorenja koje ste možda ignorisali, a ukazuju na nezdrav odnos.


Svađa (Foto: Cure.ba)

Jedno drugo uzimate zdravo za gotovo

Jedan od najjasnijih znakova da ste u nezdravom odnosu je taj da partnera/partnerku uzimate zdravo za gotovo. Pretpostavljate da će ostati s vama? Pretpostavljate da će vam partnerka svaki dan spremati nešto za jelo? Naizgled male stvari zapravo mogu da naškode odnosu i mogu da učine da se oboje osećate ogorčeno.

Nedostatak povjerenja

Smatrate li da u vašoj vezi nemate povJerenja prema vašem partneru/partnerki svaki put kad negde ide bez vas? ProvJeravate li njegove/njene mejlove? To su očiti znaci da nemate kvalitetan i zdrav odnos. Trebalo biste da imate poverenja jedno u drugo. Ako toga nema, postoje očigledni problemi.

Uvrede

Sastoji li se vaša veza od učestalih vređanja? Osećate li se kao da stalno morate da se branite? Ako je odgovor da, vrlo je jasno da niste u zdravoj vezi. Partner/partnerka su tu da vam pomognu da se osećate bolje, a ne da se uz njih oJsećate loše.

Svakodnevne svađe

Još jedan od znakova nezdravog odnosa su i učestale svađe. U svakoj vezi ima svađanja, ali ako stalno vodite bitku zbog i onih najmanjih stvari, nešto u toj vezi ne valja. Zapamtite, dobre faze bi trebalo da prevagnu loše faze, a ne obrnuto.

Društvena izolacija

Kad se potpuno izolujete od vaše porodice i prijatelja, to ukazuje na to da veza u kojoj se nalazite očito ne vodi u dobrom pravcu. Svakome trebaju porodica i prijatelji, svakome su potrebna i druga mišljenja o svom životu, a ne samo ona od partnera/partnerke. Ako on ili ona očekuju da vIJreme provodite samo s njima, reč je o nezdravom odnosu.

Izostavljanje istine

Iako možda zapravo ne lažete o tome gde ste bili i s kim ste bili, možda izbJegavate i pravu istinu. Na pitanje odgovarate površno ili vešto izbJegavate odgovor? Ovo je još jedan znak nezdravog odnosa – izostavljanje istine. Iako ne morate nužno partneru/partnerki da govorite sve, trebalo bi da budete otvoreni u vezi.

Nedostatak komunikacije

Nađete li se ikad u istoj prostoriji s partnerom/partnerkom, a da satima ne kažete ništa jedno drugome? To nije dobro. Treba da budete u mogućnosti da komunicirate i kada postoji neki problem. Nedostatak komunikacije je možda i najveći pokazatelj da veza ne funkcioniše “normalno”

cure.ba

Komentari

komentara