Ljubav i veze

ISTRAŽIVANJE – Kako muškarci mogu poboljšati svoju spermu?

Napisao admin

Znanstvenici su otkrili da spermiji muškaraca koji vježbaju brže plivaju i imaju bolji oblik.


spermatozoidi (foto:cure.ba)

Muškarci koji u budućnosti žele postati očevi, svakako trebaju početi prakticirati redovito tjelovježbu. Zašto? Najnovije istraživanje pokazuje da tjelovježba nije dobra samo za muške mišiće nego i za njihovu spermu.

Znanstvenici su otkrili da spermiji muškaraca koji vježbaju brže plivaju i imaju bolji oblik. Smatra se da vježbanje potiče lučenje zdravih hormona koji pak kreiraju bolje okružje u kojemu se proizvodi sperma.  Otkrića znanstvenika sa španjolskog sveučilišta Cordoba iznimno su važna jer u proteklih 50-ak godina pala kvaliteta muške sperme. Smatra se da je uzrok tomu nezdravi način života, odnosno alkohol, pušenje i debljanje uslijed nezdrave hrane, piše Tportal.

‘Ovo je prvo istraživanje koje dokazuje kako je tjelovježba i zdrav stil života iznimno važan za muškarce. Dakako, bit će potrebna i dodatna istraživanja kako bismo dobili cjelovitu sliku, ali bez ikakve sumnje tjelovježba je nešto što mora biti sastavni dio života muškarca’, istaknula je Diana Vaamonde, voditeljica istraživanja čiji su rezultati objavljeni u časopisu European Journal of Applied Physiology.

Dakle, dragi muškarci, želite li jednog dana biti očevi, već sada počnite razmišljati o kvaliteti svoje sperme. To znači da je tjelovježba nužna, a dobro bi bilo da usvojite i druge zdrave navike.

cure.ba

Komentari

komentara