Ljubav i veze

Otkrivamo – Kad je vrijeme za spolni odnos?

Napisao admin

Prerano upuštanje u seksualne odnose može se negativno odraziti na budućnost veze. No, ako je seksualna hemija među vama odlična, sve o čemu ćete razmišljati jeste akcija pod plahtama. Ali, ako prerano dođete do kreveta, seks može pomutiti vašu sposobnost rasuđivanja. Budući da stvara lažni osjećaj intimnosti, nakon seksa ćete osjetiti potrebu za vezivanjem, čak i ako niste sigurni da je on pravi partner za vas. S druge strane, on možda ne želi ili nije spreman za vezivanje, pa ćete se naći u situaciji u kojoj on određuje koliko će vaša veza postati ozbiljna.


Ilustracija (Foto: Cure.ba)

Mnoge djevojke vjeruju kako će odlaganjem seksa odbiti partnera, no to je često potpuno pogrešno razmišljanje. Prije seksa on je potpuno fokusiran na vas, želi vas upoznati i što duže ostanete u toj fazi, to ćete ga više zanimati, te vam osigurati kontrolu nad razvojem događaja. Stoga, čak i ako je vaša hemija toliko snažna, odložite seks koliko god je to moguće. Sačekajte mjesec ili dva, jer će vam se čekanje sigurno siplatiti, a otkrivamo vam i zbog čega.

On, ustvari, želi odbijanje – Iako je kontradiktorno, on želi odbijanje. Naravno da želi seks, ali većina muškaraca želi i dobar izazov. Što se više moraju truditi, to im je nagrada vrijednija i zanimljivija. Ako mu se zaista sviđate, on će se podsvjesno nadati odbijanju, jer će vas to učiniti još privlačnijim.

Bolji seks – Osim što ćete se bolje upoznati i biti opušteniji u njegovoj blizini, što će se svakako pozitivno odraziti i u krevetu, odlaganjem seksa povećavate iščekivanje koje će seks učiniti intenzivnijim. Prvi seks rijetko je savršeno iskustvo, ali ako ste ga duže čekali, sigurno će biti intenzivniji.

Rasuđivanje – Naravno da vam seks može pomutiti sposobnost realnog sagledavanja stvari i rasuđivanja. Ako je seksualna hemija dobra, lako ćete se fokusirati samo na nju, zanemarujući mane, ali i kvalitete svog partnera. Ako sačekate, bolje ćete se upoznati i na kraju biti sigurni da se seks dogodio iz pravih razloga, a ne isključivo radi odlične seksualne hemije.

cure.ba

Komentari

komentara