Ljubav i veze

Kraj je! – Ova tri znaka pokazuju da je vrijeme za raskid

Napisao admin

Bez obzira na polnu pripadnost, inicijativu i finalnu odluku, raskid teško pada i jednom i drugom partneru u vezi.


Prekid (Foto: Cure.ba)

Pre svega, zastanite i dobro razmislite u kom pravcu se kreće vaša veza i koliko je dobra za vas.

Izolacija
Ako ste u nekom trenutku osetili kako vas je veza udaljila od prijatelja i porodice, ne sumnjajte u svoje misli. Razmišljate li o tome kako zbog obaveza i organizacija s partnerom potpuno zapostavljate vama drage osobe reč je o problemu. Popričajte s partnerom i pokušajte da nađete kompromis, a ako on nije moguć vreme je da dobro razmislite o kvalitetu vaše veze, a time i vašeg života.

Pritisak
Osećaj da vas neko tera na nešto protiv vaše volje nikako nije izmišljotina. Većina žena u vezi je spremna da popusti i napravi kompromis, ali kada se to pretvori u pritisak, vreme je da razmislite o svojim postupcima i onima vašeg partnera. Bilo da se radi o ucenama i pretnjama ili pak nabijanju osećaja krivice, reč je o velikom problemu koji neće nestati, već samo rasti.

Psihičko stanje
Veza bi trebalo da bude psihički i fizički odmor, a nikako pritisak i stres. Ako znate da će određene okolnosti u vašem partneru izazvati ljutnju i zbog toga osećate strah i nelagodu, vreme je da dobro razmislite o kvalitetu vaše veze, a time i života. Ne postoji situacija ili događaj koji može opravdati bilo koji oblik fizičkog ili pak psihičkog nasilja i toga morate biti svesni.

24sata.rs

Komentari

komentara