Ljubav i veze

Ako stupate u brak – Zbog pilula žene biraju muškarce koji nisu njihov tip

Napisao admin

Ako uskoro stupate u brak, prestanite piti pilule, pa onda procijenite je li vaš zaručnik zaista "onaj pravi", kažu stručnjaci.


pilule (foto:cure.ba)

Najnovija istraživanja pokazala su da žene koje piju pilule duže ostaju u vezama, i to čak za dvije godine više od žena koje ne piju pilule! Zbog ovog saznanja naučnici preporučuju ženama da uzmu “pauzu” od pilula jer uvelike utječu na njihove emocije, a samim time i na veze, izvješćuje portal Daily Mail.

Kako prenosi Index, jedan od istraživača, Dr. Roberts kaže: “Pauza od pilula na nekoliko mjeseci prije braka mogla bi otkriti ženama koliko ih njihov partner zaista privlači. U svakom slučaju, žene koje piju kontracepcijske pilule u vezama ostaju duže, i to čak za prosječno dvije godine te puno teže raskidaju veze.”

Dr. Roberts otkrio je da žene koje piju pilule biraju muškarce prema drugačijim kriterijima, pa je samim time moguće i da zbog toga izabiru frajere koji inače nisu njihov tip.

Žene za vrijeme neplodnih dana ciklusa privlače muškarci koji su nježni i brižni te bi samim time bili dobri očevi, a hormoni koje uzimamo putem pilula “izjednačuju” dana ciklusa, pa se žene emotivno najčešće nalaze u toj fazi u kojoj traže zaštitnike te ne mijenjaju svoje preferencije poput žena koje prolaze kroz normalan ciklus, bez pilula.

cure.ba

Komentari

komentara