Ljubav i veze

Nije kliše, stvarno je teško – Kako muškarci pokazuju ljubav?

Napisao admin

To je kliše s razlogom – muškarci ne pokazuju uvijek najbolje šta osećaju, čak i kad su zaljubljeni do ušiju. A ako niste sigurne na čemu ste, pomoći će vam top-lista deset načina na koje muškarci pokazuju ljubav.


Muškarac i žena (Foto:Cure.ba)

1. Otvara vam se – Emocionalna intimnost nije nikome jednostavna, pa ako vam otvara svoju dušu, to nije zato što voli da sluša svoj glas. OK, ne SAMO zato što voli da sluša svoj glas.

2. Obavlja prljav posao za vas – Iznošenje smeća i ribanje poda kupatila možda ne zvuče romantično, ali mogu biti njegov način da vam pokaže da mu je stalo do vas – pomažući i olakšavajući vam život.

3. Traži pomoć od vas – Bez obzira da li želi vaše mišljenje o svojim problemima sa šefom ili vas moli da mu pomognete da izaberete poklon za njegovu majku, želi vaše mišljenje jer ga cijeni.

4. Ne smetaju mu javna iskazivanja nježnosti – To što ne može da skloni ruke s vas treba shvatiti kao kompliment. Ponosan je što može da vas zove svojom i da pokaže to svima, a ponekad nema boljeg načina da vam iskaže privrženost nego vas zagrli na javnom mjestu.

5. Bira savršene poklone – Ako pokazuje zavidan uspjeh u biranju poklona za vas, to ne znači samo da je dobar slušalac, nego i da je pažljiv i spreman da potroši sate na traženje stvari koja će vas usrećiti.

6. Predstavio vas je svojoj porodici – Čim vas upozna s majkom, rizikuje njeno glasno razmišljanje o unucima. Zato ako vas upozna, zna u šta se upušta.

7. Postali ste deo njegovog užeg kruga – Pustiti vas u svoj uži krug ne znači samo da vas je upoznao sa prijateljima. Muškarac koji može da zamisli budućnost s vama unijet će napor da postanete dio njegovog života. Ako izlazite s njegovim prijateljima, želi da ostanete uz njega još neko vrijeme.

8. Postao je dio vašeg života – Ako vam se pridružuje u obavljanju dosadnih jutarnjih poslova nedjeljom ili nema ništa protiv izležavanja na kauču dok gledate svoju omiljenu seriju, spreman je na sve s vama.

9. Spreman je na kompromise – Jednostavno je – ako vas voli, želi da vas usreći. To ne znači da će uvijek biti po vašem, ali znači da će biti sretan ako postignete zlatnu sredinu s kojom ćete oboje biti sretni.

10. Reći će vam – Naravno, puno se toga može reći djelima, ali ako vam kaže koliko je lud za vama – slušajte ga!

cure.ba

Komentari

komentara