Ljubav i veze

Iskreno! – EMOTIVNA ISPOVIJEST PREVARENE ŽENE: Preljuba je oživjela našu ljubav

Napisao H. H.

Sjećam se kao kroz maglu. Umalo se tada nije srušio ceo moj svet. Ceo naš svet, naš brak. Bio je s drugom. On je bio iskren, a naš brak u ambisu.

U prvi mah poslala sam nas u prošlost. Već u sledećem trenu udahnula sam duboko, i počela da prebiram po sadašnjosti. Da, želela sam budućnost sa osobom koju sam oduvek osećala kao deo sebe. Može li on i dalje biti deo mene? Moj drugi deo. Hoću li, ako mu oprostim, ikada i ikako moći da se nosim sa zakrpom na srcu? Pitanja, suze, pitanja. Za i protiv. Da, a zatim ne koje iz bola izlazi. U početku je ćutao, i plakao. Pustio mi je „Doručak kod Tifanija“. Plakali smo u duetu.  Onda smo seli i merili zajedno.

Posao, deca, prijatelji… posao, banka, deca, problemi… posao, posao, novac…

Nazirale su se konture. Shvatili smo da se naš brak odvija na tankoj telefonskoj žici, između njegovog laptopa i mog pi-sija, u oskudnim dijalozima ko će kada po decu i u kupovinu… Da se ne sećamo poslednje naše večere udvoje, romantike kojom smo osvojili jedno drugo… Da se samo prisećamo seksa, koji smo uvek doživljavali kao praznik. Da se za njega više ne doterujem, a da on to i ne primećuje. Da se ujutro pozdravljamo ćutanjem, telepatski… Kao da smo iz prevelike bliskosti poništili bliskost. I naš mikrosvet ugušili rutinom, kolotečinom… Odmerili smo i da se u srcima još radujemo jedno drugom.

 

Ta prevara bila je šamar za buđenje. Da nije prevario on, možda bih to učinila ja. Našem braku bilo je potrebno veštačko disanje. I mi smo počeli da ga oživljavamo. Prisećali smo se kako smo osvajali atom po atom bića onog drugog, smejali se i samo primenili stari, pravi recept. A na prevaru smo nadvili maglu. Gustu. I odlučili da idemo dalje. Nje se nećemo prisećati, ali ona će nas podsećati na to da naš brak više nikada ne zapustimo.

Volimo se, osećam to, on to oseća.

srbijadanas.com

Komentari

komentara