Ljubav i veze

PROVALJENI STE – Lutajući pogled: Koliko treba muškarcu da pogleda u grudi ženi koju prvi put upoznaje?

Napisao admin

Sudionici u ovom eksperimentu koji je pratio kretnje oka otkrili su kako vaše vlastito tijelo može da vas izda.


Foto:arhiva

Uz pomoć četiri ženska i osam muških dobrovoljaca otkriveno je u što muškarci gledaju kada po prvi put sretnu neku ženu. Rezultati vjerojatno neće iznenaditi puno ljudi.
Muškarci koji su sudjelovali u ekspreimentu nosili su posebne naočale koje prate svjesne, i što je još važnije – nesvjesne, kretnje oka.

Prvoj četvorici dobrovoljaca nije bilo rečeno o čemu se radi već se samo od svakog od njih tražilo da uđu u prostoriju i upoznaju se sa ženskom sudionicom eksperimenta.
Prvi muškarac koji je prošao kroz vrata, Dan, predstavio se Ruth i djelovao je kao da je skroz pristojan. Ali naočale su pokazale kako je njegov pogled na kratko ipak skrenuo s očiju prema Ruthinim prsima.

“Stvarno nisam bio svjestan gdje sam gledao tada”, rekao je kasnije Dan. “Očito, važno je uspostaviti kontakt očima kada upoznate nekoga po prvi put, ali isto tako mislim da je prirodno pregledati osobu od glave do pete.”
“Osjećao sam se kao da nosim nešto iz Ghostbustersa, tako da mi je ponašanje bilo malo neprirodno. Samo mi je drago što nisam jedini čiji je pogled šarao.”

Preostala tri neobavještena sudionika isto bi potajno pogledali gdje nisu trebali.

Nakon toga došao je red na četiri sudionika koji su bili unaprijed obavješteni da će naočale pratiti njihov pogled.
Prvi je bio Ryan, koji je bio potpuno fokusiran na Olivijine zube, te je isključivo gledao u njeno lice.

lice

Leo je isto tako prošao test, kao i John, koji kaže kako uvijek gleda isključivo u oči kada priča s novom osobom.
“Bio sam svjestan što naočale rade kada sam išao u sobu, a to je možda djelovalo na to gdje sam gledao”, rekao je John. “Ali unatoč tome, mislim da bi i inače gledao osobu u oči kada bi ju prvi puta sreo. Ali kasnije bih vjerojatno pogledao i ostatak osobe.”
Ashley je isto bio u grupi koja je znala što rade naočale koje nose, ali je ipak pao na testu, iako manje očito od prve četvorice sudionika.

novi.ba

Komentari

komentara