Ljubav i veze

Tajna sretnog braka – 4 kriterija za sretan brak: Ljubav i razumijevanje nisu na popisu!

Napisao H. H.

Postoji li tajna sretnog braka? Mnogi smatraju da je ljubav najvažnija u vezi jer ona može pobijediti sve. No je li to doista dovoljno kada nastupe problemi?

Istraživanje koje je provela stručnjakinja za veze i autorica knjige Happy Wives Club, Fawn Weaver, otkrilo joj je nešto vrlo zanimljivo, piše TOI. Ona je u svom projektu ispitala 10 tisuća sretnih parova iz čak 110 zemalja svijeta. Otkrila je da ljubav i razumijevanje nisu bili na vrhu popisa onoga što je potrebno da se održi sretan brak. Izdvojila je najvažnije četiri navike koje su se našle na vrhu popisa. Evo koje su to.

 

1. Brak prije djece

Klinička psihologinja i stručnjakinja za veze Harsheen K. Arora tvrdi da prije roditeljstva treba ustabiliti i izgraditi čvrsti brak. “Djeca dobivaju saznanja o tome kako veza između dvoje ljudi treba izgledati tako da gledaju roditelje. Posebnu pažnju jedno prema drugome parovi bi trebali iskazivati nakon rođenja djeteta. Djeca koja rastu uz sretne roditelje imaju više mogućnosti izrasti u sretne i zadovoljne osobe. Stavljanje vaše veze na prvo mjesto ne znači da stavljate dijete u drugi plan, ma koliko to kontradiktorno zvučalo. Ako održavate vaš brak sretnim, i dijete će biti sretnije i ispunjenije u takvom okruženju.

 

2. Razvod nije opcija

Većina parova na početku braka odlučno tvrdi da nikada neće postati dio statistike kada je o razvodu riječ. Ako imate taj stav, onda ćete napraviti jako puno kompromisa i obaviti mnogo razgovora kako ne bi došlo baš do toga.

 

3. Ne zaboravite na romantiku

Jeste li se ikada čudili parovima koji i nakon nekoliko godina veze održavaju svoje rituale romantike, drže se za ruke, ljubakaju se pred drugima? Koliko god vama to možda izgledalo smiješno ili čak i djetinjasto, ti mali rituali mogu drastično poboljšati vezu. Potrebno je održavati svoje male rituale koje ste naučili i usvojili na početku veze za uspješan i sretan brak i u budućim godinama.

 

4. Previše emocionalne ovisnosti nije dobro

Ako previše vremena provodite zajedno, to može biti klaustrofobično za oba partnera. Svatko od vas treba svog prostora za sebe, a ako izađete koji put odvojeno, imat ćete o čemu pričati kada dođete kući i podijeliti iskustva.

cafe.ba

Komentari

komentara