Ljubav i veze

Uzmite pauzu – Spas u nekoliko riječi: Rečenice koje prekidaju svađu

Napisao admin

"Što možemo napraviti da se ovo riješi?" – umjesto da svatko viče svoje, uzmite pauzu i kažite što je po vama rješenje za svađu


Svađa (Foto: Cure.ba)

Svaki normalan par se svađa, barem tu i tamo. Ipak, koliko god to normalno bilo, nitko se zapravo ne voli svađati. Sljedeći put kad vičete jedno na drugo, upotrijebite neke od ovih rečenica – možda neće riješiti cijelu svađu, ali će ju sigurno barem malo smiriti.
 
“Što možemo napraviti da se ovo riješi?” – umjesto da svatko viče svoje, uzmite pauzu i kažite što je po vama rješenje za svađu. Započeti ćete dijalog i vaša će svađa postati konstruktivna.
 
“Počinje nam serija” – savršena pauza u kojoj ćete se ohladiti. Ako pogledate seriju usred svađe, jedno drugom pokazujete da planirate nastaviti normalno komunicirati u vezi, i da je svađa samo trenutno stanje.
 
“Zgodan si kad si ljut” – pali u oba smjera. Neke će možda naljutiti, ali ova rečenica će kod većine ljudi izazvati barem mali smiješak.
 
“Što ti točno osjećaš?” – veliki problem kod mnogih svađa je da od silnog deranja zapravo ne znamo koji je glavni problem. Ako saznamo što druga osoba osjeća, barem znamo kako pristupiti svađi.
 
“Je li ovo važnije od nas dvoje?” – stavite svađu u perspektivu. Ako se svađate radi gluposti, ovo pitanje će riješiti problem, a ako je riječ o ozbiljnoj svađi, barem ćete znati kako krenuti dalje.

index.hr

Komentari

komentara