Ljubav i veze

Ključan faktor – Na ovakve muškarce dokazano padaju žene

Napisao admin

Kada je u pitanju pronalaženje partnera visina je doista bitan čimbenik, a novo istraživanje pokazalo je kako žene češće primjećuju i posvećuju pažnju visokim muškarcima nego li niskima.


Seks (Foto: Cure.ba)

Novo istraživanje koje je provela internetska stranica za upoznavanje partnera AYI.com pokazalo je kako je visina doista bitna kada se radi o pronalasku Gospodina Pravog, prenosi Daily Mail. Znanstvenici su analizirati više od 80 tisuća interakcija između korisnika te stranice u Velikoj Britaniji te otkrili kako je svaki centimetar koji muškaraca doda na svoju stvarnu visinu u izravnoj vezi s vjerojatnost da ga kontaktira jedna žena.

Viši muškarci imaju znatni veću vjerojatnost da će ih pripadnice ljepšeg spola kontaktirati putem online stranice za upoznavanje nego li niži muškarci. Podaci dobiveni istraživanje pokazuju kako je idealna visina koju žene traže kod muškaraca oko 180 centimetara. Tako se pokazalo da muškarci visoku oko 180 centimetara imaju 33 posto veću šansu da preko stranice za upoznavanje upoznaju ženu nego li muškarci prosječene visine (oko 179 centimetara) te 70 posto veću šansu nego li muškarci niži od 170 centimetara.

Statistika pokazuje kako će žene muškarca prije organiziranja spoja procijeniti preko njegovog profila, a ako je muškarac prenizak ima stvarno jako male šanse. No, isto pravilo vrijedi i u stvarnosti, kažu znanstvenici.

Ranije ove godine , britanski i nizozemski znanstvenici proučavali su u više od 12 tisuća parova u Velikoj Britaniji kako bi prikupili podatke o njihovim razlika u visini. Studija je pokazala kako je u 92,5 posto slučajeva muškarac bio viši od svoje partnerice.

‘Kada je riječ o vezama, visoki muškarci su privlačniji, jer evolucijski gledano, ti muškarci djeluju snažnije i sposobniji za fizičku obranu obitelji,’ objašnjava privlačnost visokih muškaraca Susan Krauss Whitbourne u Psychology Today.

tportal

Komentari

komentara