Ljubav i veze

Wow, kakav odgovor! – Da li je ovo najbolje pismo za razvod ikada?!

Napisao H. H.

Draga suprugo…

Pišem ti ovo pismo da ti kažem da te napuštam zauvijek. Bio sam dobar muž punih 7 godina i nemam više šta da ti dam. Posljednje dvije sedmice su bile pakao. Tvoj šef me zvao da mi kaže da si dala otkaz danas i to je bilo posljedna kap koja je prelila čašu. Prošle sedmice, došla si kući i nisi primijetila da sam se ošišao, napravio sam ti omiljeno jelo i čak obukao nove svilene bokserice. Jela si svega 2 minute i otišla pravo na spavanje nakon gledanja svojih omiljenih sapunica. Više mi i ne govoriš da me voliš, ne želiš da vodimo ljubav, što nas povezuje kao muža i ženu. Ili me varaš ili me ne voliš više. U svakom slučaju, znaj, otišao sam.

Tvoj bivši muž.
P.S. Ne pokušavaj da me pronađeš. Tvoja sestra i ja smo preselili u Zapadnju Virdžiniju. Sretno u životu!

Odgovor na pismo muža pročitajte ispod.

Dragi bivši mužu,
Ništa mi više nije moglo uljepšati dan nego ovo tvoje pismo. Istina je da smo ti i ja u braku punih 7 godina, ali pojam dobrog muža je daleko od onoga što si ti bio. Sapunice gledam jer mi odvraćaju pažnju od tvog stalnog kukanja i cviljenja. Primijetila sam tvoju novu frizuru prošle sedmice, ali prva misao koja mi je prošla kroz glavu je “Izgledaš kao curica!”. Budući da me mama vaspitala da ne govorim ako nemam nešto lijepo da kažem, nisam komentarisala tvoju frizuru. Kada si skuhao moje omiljeno jelo, mora da si me zamijenio sa mojom sestrom, jer ja svinjetinu ne jedem punih 7 godina. Što se tiče novih svilenih bokserica, okrenula sam se od tebe jer je etiketa od 49.99$ još uvijek bila na njima. Moljela sam se da je to samo slučajnost jer je moja sestra od mene tojutro posudila 50$. I nakon svega toga i dalje sam te voljela i mislila sam da možemo uspjeti zajedno. Iz tog razloga, kada sam danas dobila na lotu 10 miliona dolara, dala sam otkaz na poslu, kupila nam dvije karte za Jamajku ali kada sam došla kući već si otišao. Sve se dešava sa razlogom, pretpostavljam. Nadam se da ćeš imati ispunjen život kakav si oduvijek želio. Moj advokat mi kaže da mi je ovo pismo koje si napisao osiguranje da nećeš dobiti ni novčić od mene. Dakle, uživaj u životu.

Tvoja bivša supruga, pakleno bogata i slobodna.
P.S. Ne sjećam se da li sam ti kada rekla, ali moja sestra Karla je rođena kao Karl. Nadam se da ti to ne predstavlja problem.

magazin.ba

Komentari

komentara