Ljubav i veze

Načini na koji muškarci kažu “volim te”, a da ne izgovore ni riječ

Napisao H. H.

Nisu svi muškarci isti kada je izražavanje osjećanja u pitanju. Nekima je često teško da izraze emocije. Kako onda da znate da li vas partner voli, čak iako vam to nikada ne kaže.

Pročitajte neverbalne znakove koje vam šalje.

1. Njegovi poljupci su dugi i strastveni
Ko ne voli dug poljubac? Kad je on taj koji inicira takve poljupce i vi možete da osjetite strast svaki put kad to učini, jasno je da je veoma uzbuđen kad je u vašoj blizini.

2. Voli da vam bude blizu
Znate koliko je uznemirujuće kad vam se previše približi neko ko vas ne zanima? Potpuno je suprotno kad neko koga volite ima tendenciju da vam bude bliže od drugih ljudi.

3. Smiješi se nakon što vas poljubi
Naravno, možete se malo nasmiješiti nakon što poljubite nekoga u čijem društvu uživate, ali osjećate li ikad da blistate od sreće nakon što vas poljubi neko koga volite? Ako ga uhvatite s velikim osmijehom od uha do uha nakon poljupca, to je jasan signal da je presrećan što je s vama. 4. Pažljivo vas sluša
Iako možda ne govori mnogo kada se radi o vašoj vezi i njegovim osjećanjima, činjenica da pažljivo sluša kad razgovarate je nevjerovatno važna.

Može se nagnuti bliže kada razgovarate o važnim temama ili klimnuti kada kažete nešto dirljivo, pokazujući koliko mu vaše riječi znače.

5. Zove ili šalje poruke bez razloga
Ne rade to svi ljudi kad su zaljubljeni, zato nemojte to da shvatite lično, ako vaš partner to ne radi. Međutim, to je znak da se s vama osjeća prijatno u neromantičnim situacijama, kao i u onim očitim, i da misli na vas tokom dana.

6. U blizini je
Voli da sa vama obavlja svakodnevne aktivnosti bez nekog jasnog razloga? Na primjer, umjesto da samo ode na večeru, on radije ide s vama u prodavnicu kako biste zajedno kupili sve sastojke i napravili večeru u kojoj ćete oboje uživati.

Jednostavno obavljanje kućnih poslova pokazuje želju za prisnijim odnosom od običnih dejtova ili seksualnih partnera, piše 24sata.hr.

7. Često uspostavlja kontakt očima
Kad ste u kafiću s prijateljima, a i on je tu sa svojim društvom, baca li pogled preko prostorije samo da bi nakratko uspostavio kontakt očima? To ukazuje na to da, čak i kada vas dvoje radite različite stvari, on i dalje želi da budete svijesni koliko mu je stalo.

8. Imate osjećaj da se stalno smije kad je s vama
Da li se smije svakoj sitnici kojoj se i vi smijete? Smiješno mu je nešto što ste uradili ili rekli? Koliko god to čudno zvučalo, što se on češće smije vjerovatnije je da vas smatra zabavnom, što je ozbiljniji nivo interesa i uzbuđenja za vas i vašu vezu.

9. Spontano vas dodiruje
Kad ste na javnom mjestu, da li vam stavlja ruku na leđa kad stojite jedno pored drugog? Ili vas uhvati za ruku prije nego što uđete u gužvu kako se ne biste izgubili? On dodirivanjem pokazuje da želi da održi fizički kontakt, čak i kada nije seksualan,pišu Nezavisne

Komentari

komentara