Ljubav i veze

Brutalno ubio suprugu jer je bio zaljubljen u njenu sestru

Napisao H. H.

Njene posljednje riječi su bile “volim te”

Ahmed Sidat (Ahmed Seedat, 37) ubio je prošle godine svoju suprugu Fahimu Jusuf (Yusuf, 32) usred noći.

Udario ju je ključem za točkove dok je spavala i tako je onesvijestio. Jadna žena se osvijestila u jednom trenu, ali je bila previše slaba da bi se odbranila od njega. Ahmed ju je počeo daviti, a posljednje riječi koje mu je rekla bile su: “Volim te.”

Njenu izjavu ljubavi su psiholozi na sudu protumačili kao nevjericu u horor koji preživljava, bol zbog izdaje i posljednji pokušaj da se od njega odbrani, da ga odvrati od toga da je ubije.

Nakon što ju je ubio, Fahimu je zakopao u rupu u njihovom dvorištu u Pertu, u zapadnoj Australiji. Rupu je prethodni dan iskopao pod izgovorom da će tu postaviti bazen za njihove kćerke od 2 i 5 godina.

Dan nakon ubistva Ahmed je počeo lagati o Fahiminom nestanku. Jednima je pričao kako je otišla u Englesku na operaciju oka, dok je njenoj sestri rekao da ga je ostavila.

Ahmed je navodno bio zaljubljen u svoju svastiku, govorio je kako mu je ona najbolji prijatelj, dok ga je Fahimina sestra vidjela kao brata.

Policija je otkrila da je Ahmed strašne stvari guglao nekoliko dana prije ubistva “kako kremirati tijelo”, “najbolje mjesto da nekog živog zakopate” i “možeš li se udati za svog zeta ako je tvoja sestra, muslimanka, mrtva”.

Nakon što je otkriveno da je ubio suprugu, Ahmed je osuđen na 23 godine zatvora,piše Avaz

Komentari

komentara