Ljubav i veze

Svaka žena doživljava toliko jedinstvene orgazme – Lako do orgazma – Ovako!

Napisao admin

Svaka žena doživljava toliko jedinstvene orgazme, da su oni nešto poput otiska prsta. Dakle, vaš orgazam svojstven je samo vama, a prihvatanje ove jednostavne činjenice će vam omogućiti da ga doživljavate lakše i češće. Evo šta možete da uradite da biste više uživali.


seks (foto:cure.ba)

Jedan od najvećih mitova o ženskom orgazmu je da sve žene imaju isto iskustvo i doživljavaju jednu od dvije “vrste”, vaginalni ili klitoralni orgazam. Ali, iako u većini slučajeva postizanje orgazma prati sličan “obrazac”, oni ipak toliko variraju u pojedinačnim slučajevima, da se vodeći svjetski seksolozi slažu u stavu da svaka žena doživljava toliko jedinstvene orgazme, da su oni nešto poput otiska prsta, prenosi “Dejli mejl”.

Dakle, vaš orgazam svojstven je samo vama, koliko i vaš otisak prsta, a prihvatanje ove jednostavne činjenice omogućiće vam da ga doživljavate lakše i češće. Zašto? Zato što ćete prestati da se opterećujete stereotipima, poput onog da je jedini “pravi” orgazam onaj koji se doživljava tokom seksualnog odnosa koji uključuje penetraciju. (A oni ostali se ne računaju, šta li?)

Na intenzitet i učestalost ženskog orgazma utiče nekoliko faktora: stanje i “snaga” mišića karlice, osjetljivost prednjeg vaginalnog zida i spremnost žene da isprobava različite tipove stimulacije, ne ograničavajući se onim što smatra “uobičajenim”.

Generalno, ako se “oslobodite” tako da možete da doživite orgazam uz različite tipove stimulacije, povećavate i svoje šanse da povremeno iskusite i višestruke orgazme. Najbolji način da to postignete je da pustite sopstveno tijelo da vas vodi, i da se prepustite uživanju, umjesto da uporno pokušavate da se uklopite u neki od nametnutih “ovako se to radi” obrazaca.

Evo šta možete da uradite da biste više uživali:

Kegelove vježbe. Ako redovno radite Kegelove vježbe (naizmjenično stežete i opuštate mišiće donje karlice, one koje stegnete kad vam se pripiški, a morate da se strpite, u trajanju od nekoliko sekundi), cirkulacija u genitalnom predjelu će biti bolja, uzbuđenje snažnije, a orgazmi intenzivniji i duži.

Eksperimentišite sa različitim tipovima stimulacije. Imate više šansi da tokom seksa doživite više od jednog orgazma ako uživate u različitim “tehnikama”, od oralne stimulacije, preko manuelne do penetracije.

Vježbajte samokontrolu. Kad “samo što niste”, primirite se. Sačekajte malo, pa se prepustite ponovo, to će pojačati lučenje endorfina, a vaše tijelo će vremenom naučiti da balansira u “zoni” orgazmičnog zadovoljstva, tako da ćete biti u stanju da doživljavate orgazme češće nego ranije.

Naučite da prepoznate “okidače” koji vas sigurno dovode do orgazma. Kad ih postanete svjesni, vaš mozak i vaše tijelo radiće udruženim snagama u vašu korist…

Mondo

Komentari

komentara