Ljubav i veze

Izostanak užitka – Zašto neke žene ne mogu doživjeti orgazam?

Napisao admin

Statistike pokazuju kako svaka peta žena ima teškoće u postizanju orgazma. Ako orgazam nije jedina svrha seksa, mnoge žene opterećene su idejom da ga nužno moraju postići, što mnogima dodatno otežava njegovo doživljavanje.


Seks (foto: cure.ba)

Možda ne zna kako
Neke žene se nikada ne samozadovoljavaju ili to rade samo u onoj pozi na trbuhu, kada je zapravo do orgazma više dovode stvari koje joj se zbivaju u glavi, a manje mehanički pokreti

Ne može se opustiti
Mnogi muškarci ili žene (s pravom) misle da su uspješni u seksu samo ako i žena (njihova partnerica) doživi orgazam. No, nekada se postizanje orgazma previše forsira, pa žene svoj eventualni orgazam doživljavaju kao obavezu.

Partner/ica previše forsira
Za razliku od muškaraca, većina žena se ne može s partnerom/icom opustiti odmah, naročito ako je riječ o novom partneru/ici, a pogotovo ako su iz nekog razloga umorne ili opterećene kojekakvim brigama

Druga strana ne zna što radi
Ovo nije neki užasni problem, iako se čini takvim. Ako žena inače uspijeva postići orgazam, a ne može s vama, isprobajte sljedeću taktiku: nagovorite je da se malo dira pred vama, recite da vas to jako pali, da je užasno seksi, da bi htjeli znati šta joj paše. Nakon malo gledanja, pomozite joj.

Ako ni žena ne zna kako bi svršila, morat ćete malo eksperimentirati. U tom je slučaju najvažnije da joj date do znanja kako ni u kom slučaju ne očekujete obavezni orgazam.

ordinacija.hr

Komentari

komentara