Ljubav i veze

Te divne tetke, ujne, strine i kume: 8 razloga zašto su neophodne u životu djeteta!

Napisao A. K.

Uvek su kreativne kad su u pitanju pokloni, čak i kad su potpuno švorc

Tetke su zauzete. Imaju svoje živote, svoje veze, svoje obaveze, a često i svoju decu. Ali, tetke imaju posebno mesto u srcima svojih sestrića i bratanaca i čuvaju tajnu duševnog zdravlja mnogih mama!

Zbog toga želimo da nazdravimo svim neverovatnim tetkama i počasnim tetama – ujnama, strinama i kumama, koje čine naše živote lakšim, a živote dece lepšim!

1. Prave fantastične torte i kolače

Tetke su neizostavne gošće na rođendanskim slavljima mališana. Često male slavljenike razvesele i najboljim tortama i kolačima.

2. Uvek žele da se igraju (što znači da vi možete da odmorite)

Znate da imate super sestru, jetrvu ili prijateljicu kada idete na bazene s decom, a vi i ne treba da ulazite u bazen… Barem ne u onaj dečji.

3. Kupuju najslađu odeću

Ormari dece često su prepuni preslatkih odevnih predmeta koje su im kupile njihove najdraže tete.
4. Uvek su kreativne kad su u pitanju pokloni, čak i kad su potpuno švorc
Nikad ne zaborave nijedan rođendan, Božić, pa čak ni imendan. I kad uopšte nemaju novca, potrude se na svoj način da razvesele klince!

5. Deca se uvek lepo ponašaju kad su s njima

Deca kao da se uvek pretvore u anđele kada su s tetama. Je li to sigurnost u poklon ili slatkiše, saznanje da će napraviti 100 selfija ili garancija sigurnog „partnera za igru“ sledećih nekoliko sati, šta god da je slučaj – transformacija je neverovatna!
6. Najbolje su dadilje

Imate zakazano kod lekara? Morate hitno nešto da obavite? Većina teta i više su nego srećne da pričuvaju decu na nekoliko sati, iako smo ih obavestili u jako kratkom roku. A, najbolje od svega – možete da im verujete u potpunosti!
7. Imaju beskrajnu energiju
Kad tete dođu, naša deca nikada ne čuju: „Joj, ne mogu, teta je previše umorna, umorna za igru.“ Ni za trčkaranje, ni za smejanje, ni za kockice, ni za slagalice, ni za voziće. U redu, možda neke tete nakon toga i odu u svoj čist dom bez dece u kojem mogu da zadremaju popodne, ali kad su tu – 100 odsto su prisutne!
8. I ono najvažnije – istinski vole decu

Neverovatno je pronaći nekoga ko voli decu bezuslovno kao roditelj. Toliko puno teta upravo to rade! I zato, u ime svih neispavanih mama, hvala svim tetama i počasnim tetama za sve što radite. Vaša podrška, vaše saosećanje i vaša bezuslovna ljubav znači ceo svet našoj deci i nama!

Izvor: klokanica.hr

Komentari

komentara