Ljubav i veze

Donosimo vam znakove – Pet signala da ste previše ljubomorni

Napisao admin

Mala, ali zaista minimalna doza ljubomore u vezi je dozvoljena, jer većina partnera ovo tumači kao znak da vam je stalo. Međutim, s pretjeranom ljubomorom niko ne želi da se bori.


ljubomora (foto:cure.ba)

Donosimo vam znakove koji otkrivaju da ste previše ljubomorni. Ako se prepoznate u nekima od njih, trebalo bi da razmislite o promjenama kako vam ljubomora ne bi uništila vezu.

Prokleti mobilni telefon!

Svaki put kad voljena osoba pogleda u svoj mobilni telefon, vi se uznemirite. Svaka poruka ili poziv razlog su za stres i sumnju. Takvo paranoično ponašanje samo će ugroziti vaš odnos.

Ko li samo izmisli internet i društvene mreže?

Svaka aktivnost partnera ili partnerke na društvenoj mreži vas uzrujava. Ako se dopisuje s osobama suprotnog pola i daje im do znanja da nije zauzet/a ili flertuje, onda definitivno imate razloga za brigu. Međutim, ako vam smeta i svaka bezazlena javna komunikacija s prijateljima i prijateljicama, nemojte stalnim prigovorima da dođete do stadijuma da to mora da skriva od vas

Bolji ste špijun od Mate Hari i Džejmsa Bonda zajedno

Uvijek zahtijevate da vam kaže tačnu lokaciju mjesta na kom se nalazi, a nije vam strano ni da pratite kuda ide kada vam kaže da ide na kafu? Uhođenjem možda možete da saznate da li vas obmanjuje ili vara, ali nećete postići ništa. Voljena osoba vas uvijek zbog toga može prozvati ludakom. Ako nemate povjerenja, špijuniranjem i uhođenjem nećete se riješiti nesigurnosti.

Paranoja, bolest najmilija

Parovima bi upoznavanje novih ljudi trebalo da bude zabavno. Međutim, kad ste previše ljubomorni, u svakoj novoj osobi koju upoznate vi ćete vidjeti prijetnju. Možda će neko vrijeme tolerisati vaše pretjerivanje, ali s vremenom će voljenu osobu vaše ponašanje početi ozbiljno da guši.

Ne uspijevate da se držite dalje od mobilnog telefona, novčanika, elektronske pošte ili Fejsbuk profila voljene osobe? Njuškanje neće donijeti ništa dobro vašoj vezi. Ako toliko ne vjerujete partner ili partnerki, čak i ako ne nađete ništa, to vas neće razuvjeriti, već ćete biti ubijeđeni da samo dobro skriva dokaze.

Telegraf

Komentari

komentara