Ljubav i veze

Ove 3 poruke mu baš NIKADA ne bi trebala pisati

Napisao A. K.

Nemoj iskušavati svoju vezu porukama koje će ga naterati da misli loše o tebi

Kad je reč o dopisivanju preko mobitela, na primer WhatsAppa, dovoljna je neka reč ilismajli, a ponekad čak i bezazleni interpunkcijski znak, kako bi komunikacija s našim partnerom postala napeta. To ti se sigurno dogodilo već koji puta, zar ne? Naime, dok se dopisujemo, nikad ne možemo znati kako će primatelj interpretirati poruku koju dobije te hoće li razumeti šta smo zaista mislili. Kako bi izbegla nesporazume, nemoj svom dragom više slati sledeće poruke:
1. Duge poruke koje potpiruju svađu
Ljuta si na njega i želiš se ispuhati putem dugačkih „hejterskih“ poruka putem WhatsAppa? Radije nemoj! Svađu morate uvek rešiti licem u lice. Ako ćete razmenjivati poruke u stilu partije stolnog tenisa, ljutnja i bes samo će još više rasti.

2. Poruke pune sarkazma
Da, sarkazam je zabavan! Nažalost, u razmeni poruka putem WhatsAppa teško je reći hoće li primatelj poruke dobro razumeti šta je pesnik hteo reći. Posebno ako niste duže vreme u vezi, bezazlenu ironičnu opasku mogao bi pogrešno razumeti.

3. Superkratke poruke
„OK“, „Kako želiš“ ili „Videćemo“ – kratki odgovori kod primatelja poruke izazivaju nesigurnost i zbunjenost. Pitat će se je li nešto pogrešno napravio. Ako je zaista slučaj, onda mu to moraš obavezno sobno reći – a ne zbunjivati ga kratkim pasivno-agresivnim porukama.

Izvor: miss7

Komentari

komentara