Ljubav i veze

Njegov spas od lošeg braka bio je RADIKLAN: Na biciklu pobjegao od žene u šumu i evo šta je mu se zatim dogodilo…

Napisao H. H.

Mnogi muškarci će “odmor” od svojih supruga potražiti u obližnjem baru – na par sati, i to će im biti dovoljno. Ovaj čovjek je odlučio da ode u šumu, i to biciklom.

Baštovana Malkoma Eplgejta (62) žena je neprestano “kontrolisala” i omalovažavala, zbog čega je on jednog dana samo otišao. Ovaj Britanac, koji priznaje da nije želio da bude još jedan od nesretnih i jadnih muževa, odlučio se za vrlo radikalan potez – sjeo je na biciklo i nestao, prenosi “Žena“…

Putovao je tri sedmice da bi došao od svog bivšeg doma do Londona. Zapravo, stigao bi mnogo brže, ali na pola puta su mu ukrali biciklo, pa je morao da nastavi pješke.

Narednih 10 godina kampovao je po gustim šumama, u blizini Londona, gdje se bavio onim što najviše voli – baštovanstvom, koje mu je profesija 25 godina.

Malkom priznaje da je živio sretan život, a onda je u njegov život ušla ona.

Radio sam kao baštovan i obožavao sam to. Život mi je postao nepodnošljiv tek nakon što sam se oženio”, izjavio je ovaj nesretni čovjek.

On je dugo pokušavao da spasi svoj brak, ali postajalo je sve gore.

Što sam više radio, supruga je bila sve više ljuta. Nije voljela da dugo budem van kuće i na kraju mi je tražila da skratim radno vrijeme”, kaže Malkom, koji danas živi kao beskućnik.

Naime, on je shvatio da će mu od života u šumi ipak više odgovarati soba u domu za beskućnike, za koji je čuo od čovjeka kog je sreo u šumi. Pogodite, on je, takođe, kampovao kao Malkom.

Ovdje mi je lijepo. Jako sam zahvalan na drugoj prilici za život. Imam lijepu sobu, mogu da radim i imam društveni život. Napokon sam opet na dobrom putu“, zaključio je Malkom, koji je ponovo sretan.

Gospodinu Eplgejtu želimo svu sreću, a svima ostalima da poručimo da ne gube nadu, jer izlaz iz nesretnog braka uvijek postoji – bilo da ste muško ili žensko. A, ako ste muško, ne zaboravite, da svakako nisu sve žene takve!

Komentari

komentara