Ljepota

Kada nanosite šminku – Savjeti za sprječavanje razmazivanja sjaja za usne

Napisao admin

Kada nanosite šminku, već tada razmišljate da li će vam se određeni proizvod razmazati i pokvariti vaš izgled u potpunosti.


usne (foto:cure.ba)

Većina žena nanosi šminku kako bi istakle ljepotu svog lica. Puder, korektor, sjena, maskara, olovka za oči, ruž i sjaj su osnovni make up proizvodi koje većina žena koristi skoro svakodnevno.  

Kada nanesete olovku za oči ili sjaj za usne, uvijek ste zabrinuti. U nastavku vam donosimo savjete uz pomoć kojih možete spriječiti razmazivanje sjaja za usne.  

1. NANESITE MANJE  

Koncept primjene sjaja za usne je da usne izgledaju punije i sočnije. Ako želite da istaknete vaše usne nakon primjene ruža, pobrinite se da stavite minimalno sjaja za usne. Da ste pretjerali sa upotrebom sjaja za usne, vidjeće se po uglovima usana. Šanse za razmazivanje su veće ukoliko nanesete više sjaja za usne, koji će prelazite preko ivice vaših usana. 

2. STAVITE BAZU NA USNE  

Baza je proizvod koji čini da šminka traje duže na licu. Da biste spriječili razmazivanje sjaja za usne, nanesite malo baze na usne prije stavljanja sjaja. Uzmite nekoliko kapi baze na prst, a zatim ga utrljajte na usne. 

3. PUDER  

Možete takođe nanijeti malo pudera u prahu na i oko usana prije nanošenja sjaja za usne. Ovo je jedan dobar savjet koji se može koristiti čak i prije nanošenja make upa na oči. Puder održava šminku stabilnom i ne dopušta znoju da je razmazuje. 

4. NANESITE OLOVKU ZA USNE  

Mnoge žene misle da ne treba stavljati i olovku za usne kada nanose sjaj. Ako želite da istaknete oblik vaših usana i učinite ih sočnim, onda nanesite olovku za usne. Ona će učiniti vaše usne punijim i spriječiti razmazivanje sjaja, piše Ženstvena.

cure.ba

Komentari

komentara