Ljepota

Nanošenje dezodoransa – Dosjetljivi proizvođači izumili jestivi dezodorans!

Napisao admin

Nanošenje dezodoransa rutinizirani je postupak kojeg radimo svakodnevno, ali nerijetko se dogodi da: a) je neučinkovit i b) ostavlja bijele mrlje na odjeći.


Jestivi dezodorans (foto:cure.ba)

No, dosjetljivi su proizvođači tom problemu stali na kraj, ili barem oni tako tvrde. Naime, izumili su jestivi dezodorans koji će nam omogućiti da mirišemo na svježe poljsko cvijeće tokom punih šest sati. 

U slučaju da funkcionira, ovaj bi proizvod bio idealan za žene jer zasigurno nijedna od nas neće zaboraviti pojesti bonbon ujutro. 

Osim toga, u slučaju da neko zaista neugodno zaudara, ne moraš se mučiti s iznalaženjem načina kojim ćeš dotičnoj osobi poručiti da bi trebala kupiti kvalitetniji dezodorans. Rješenje je jednostavno – samo joj ponudiš slatkiš! 

Na tvrtkinoj službenoj stranici stoji kako je ovaj proizvod djelo dugotrajnog istraživanja japanskih znanstvenika koji su utvrdili da, nakon što se konzumira ružino ulje, tijelo luči supstancu zvanu geraniol – koja nam omogućava da tokom šest sati mirišimo na ruže.  

Kako prenosi Index, iako ovo zvuči kao priča u kojoj je svizac zamotao čokoladu, svakako bi valjalo isprobati ovaj inovativni proizvod koji se može kupiti po cijeni od deset dolara.

cure.ba

Komentari

komentara