Ljepota

Njegovane i lijepe – Kako da izgledate sjajno i bez šminke?

Napisao admin

Ljepota je stvar stava, stila, samopouzdanja, i prije svega odraz našeg duha! Ipak prave dame vole da budu "skockane" i našminkane! A šta kada nam jednostavno nije do toga? Kako da budemo dotjerane i bez šminke?


Budite lijepe i bez šminke (foto: cure.ba)

Kada se umorite od šminkanja i raznoraznih makeup proizvoda na vašem licu, i jednostavno vam bude potreban odmor od mackanja i dotjerivanja, a ipak želite da izgledate dopadljivo, pribjegnite ovim sitnim trikovima i ostanite njegovane i lijepe i bez šminke!

1. Dobre obrve su pola posla: Savršeno iščupane i prikladne obliku lica, obrve će definisati vaš izraz. Ako imate isuviše rijetke obrve, blago ih pojačajte olovkom za obrve.

2. Piling od šećera: Najbolji je način za odstranjivanje mrtve kože i održavanje kože lica glatkom i sjajnom.

3. Krema za samopotamnjivanje lica: Izgledaćete sjajno i svježe uvek, čak i bez pudera ili podloge!

4. Zaboravi maskaru: Trepavice mogu biti gušće i duže i bez pomoći maskare. Na njih nanesite malo vazelina češljićem za trepavice.

5. Dnevna krema sa zaštitnim faktorom u sebi: Značaj dobre dnevne kreme sve znamo, još ako ima zaštitni faktor vaša koža će svakodnevno biti zaštićena, meka i zdrava!

6. Bjelji zubi: “Bijeli osmijeh” čini da djelujete mlado, zdravo i svježe! Pa pribjegnite profesionalnom bjeljenju kod zubara, a možete pomoći i sami sebi pomoću traka za izbjeljivanje zuba, piše onaportal.

7. Neka se oči cakle: Jednostavan trik koji će “probuditi” cijelo lice jesu kozmetičke kapi za oči koje će ukloniti eventualno crvenilo s bjeonjača i učiniti oči “odmornim” i sjajnim.

8. Poželjne usne: Njegujte usne pilingom od meda i šećera, ili na njih nanesite labelo i učinite ih mekim i “svetlucavim”.

cure.ba

Komentari

komentara