Ljepota

Zavedite pogledom – Kako našminkati oči?!

Napisao admin

Poznato vam je pravilo da kad se šminkate, istaknete samo jedan atribut. Pravilo je da, ako naglašavate oči, usne budu u nekoj neutralnijoj nijansi, i obrnuto, ukoliko se odlučite za crveni karmin, dovoljna je nutralna sjenka, jedan sloj maskare, eventualno ajlajner.


Zavedite pogledom (foto: cure.ba)

Šminkanje i izbor šminke zavisi od prilike. Tako, za dnevnu varijantu, možete se odlučiti se za sjenke neutralnih boja, dok za večernji izlazak možete iskombinovati i do tri boje, u zavisnosti od prilike. Djevojkama plavih očiju najbolje pristaju zlatna, srebrna, i ljubičasta, a sasvim se lijepo uklapaju i sve nijanse roze. Takođe, efektna je i plava boja, ali potrudite se da nijansa sjenke ne bude ista kao nijansa vaših očiju da vam se oči ne bi ,,izgubile’’ u tolikom plavetnilu. Zelenookim djevojkama pristaju skoro sve nijanse sjenki, tako da ovdje slobodno možete eksperimentisati i uklapati boje sa bojom tena ili kose, u zavisnosti od prilike ili raspoloženja. Pravilo je samo da sjenka ne bude previše tamna ukoliko imate svijetao ten. Djevojke sa tamnim očima mogu koristiti širok spektar boja, ali je preporučljivo izbjegavati kombinacije toplih boja kao što su crvena i roze, jer mogu djelovati neuredno. Tamnije sjenke nanosite bliže oku, a svjetlije bliže obrvama.

Ukoliko je šminka za dnevnu varijantu, dovoljan vam je sasvim jedan sloj maskare, da vam trepavice ne bi bile teške i pogled umoran. Ne preporučuje se da preko dana eksperimentišete sa maskarama u boji, već se za njih odlučite za neki izlazak, kada je dopušteno izgledati malo ekstravagantnije. U večernjoj varijanti, slobodno nanesite dodatni sloj maskare, a možete se poslužiti i ajlajnerom za efekat ,,mačijih očiju’’. Opuštenim potezom ruke izvucite ivicu pola centimetra od spoljneg ugla oka na gore. Za suptilniji izgled, liniju ublažite četkicom za sjenke i masnom sjenkom. Ukoliko vam prilika dozvoljava, poigrajte se i sa šljokicama koje će vašim očima dati potpuno nov izgled.

Ako imate široko razmaknute oči

Vaš cilj je da stvorite iluziju da je taj razmak manji nego što jeste. To možete učiniti tako što ćete na unutrašnjost oka stavite tamniju sjenku (nijansu). Najsvjetliju nijansu sjenke stavite na kapak, ispod obrva, a srednju nijansu na kraj oka i razvlačite je prema unutrašnjem uglu. Slično učinite i s najtamnijom nijansom i razvlačite je po pregibu oka.

Ako su vaše oči usko položene

Tj. razmak među njima je manji od veličine jednog oka, trebate stvoriti iluziju većeg razmaka. Najsvjetliju sjenku nanosite na cijeli kapak, ispod obrva i obavezno u sam unutrašnji ugao oka, najbliže nosu. Najtamniju sjenku stavite na spoljašnji ugao oka, te ga razvucite do pregiba oka i u pregib, do sredine. Dobar izgled ostvarićete i nanošenjem bijele olovke unutar oka, piše Onaportal.com.

Ako imate uvučene kapke

Vaš kapak je udubljen, a kost ispod obrva je ispupčena. Cilj je naglasiti kapak korištenjem svijetle sjenke, na kapak i pregib. Tamna sjenka je u ovom slučaju zabranjena, osim malo na spoljašnjemuglu oka i ispod oka.

Ukoliko imate naglašene kapke

Vizualno ćete ih nježnije stopiti sa ostatkom lica koristeći tri sjenke. Najtamniju nanesite kod linije trepavica te je razvlačite prema gore i ispod oka, a najsvjetliju samo malo ispod obrva. Onu srednju nanesite na kapak. Naravno, pomješajte malo nijanse kako prelazak da bi vam oči izgledale prirodnije.

A ako su pak vaši kapci spušteni

Nikako nemojte razvlačiti boje prema spoljašnjoj strani gdje kapci počinju da se spištaju. Najsvjetliju sjenku nanesite na cijeli kapak i ispod obrva. Srednju sjenku nanesite na pregib oka, od spoljašnje prema unutrašnjoj strani, a najtamniju na pregib oka te ga lagano razvucite prema gore. Bitno je i pravilno nanošenje maskare na sredinu i unutrašnjost oka.

cure.ba

Komentari

komentara